StoryEditor
Mate Perich

Zloglasni ubojica nakon 30 godina izlazi iz australskog zatvora te će biti deportiran u Hrvatsku

Piše desk  /  20.04.2022., 15:33h
Zloglasni ubojica Mate Perich 1995. godine ubio je svoju partnericu u Perthu. Sad je u svojim 70-im godinama i poslije gotovo 30 godina trebao bi biti pušten iz zatvora. Nakon toga trebao bi biti deportiran u Hrvatsku.

Alen, jedan od njegove trojice sinova koji su preko noći ostali bez majke, ali i oca, za australske medije je 2019. ispričao da je njegov otac Mate tijekom odsluženja čitave kazne zarađivao iznajmljivanjem dvaju imanja u Balcatti i Kewdaleu. Dodao je da će Perich moći pristupiti novcu koji je pasivno zaradio od imovine, koja sada vrijedi milijun dolara.

Upucao ju je četiri puta

Sin moli vlasti da oca ne puštaju na slobodu. "Nikad nije pokazao ni malo grižnje savjesti za ono što je učinio, za traumu koju je nanio meni i mojoj braći, za štetu koju je nanio tolikim životima", rekao je u intervjuu za lokalni medij 2019.

Perich je partnericu Danicu i majku svojih sinova ubio puškom za koju nije imao dozvolu. Upucao ju je četiri puta dok je sjedila u autu.

Nakon što je 1995. osuđen za ubojstvo, Perich je pet godina proveo na raznim sudovima pokušavajući osigurati da njegova trojica sinova nemaju pristup majčinoj imovini.

Dnevnik.ba

07. listopad 2022 12:54