StoryEditor
sjeveroistok Ukrajine

Zelenski: Imamo dobre vijesti iz regije Harkiv

Piše hina  /  08.09.2022., 08:15h

Ukrajina polako vraća nadzor na sjeveroistoku zemlje, rekao je ukrajinski predsjednik i tako potvrdio glasine o napredovanju ukrajinske vojske u protuofenzivi započetoj prošli tjedan. Vojna operacija u Ukrajini nije naštetila Rusiji, dapače, ojačala joj je njezin suverenitet, izjavio je jučer na gospodarskom forumu u Vladivostoku ruski predsjednik Vladimir Putin.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je jučer da su kijevske snage ponovno zauzele nekoliko mjesta u regiji Harkiv na sjeveroistoku Ukrajine od ruskih trupa, ne navodeći nikakve pojedinosti.

- Ovaj tjedan imamo dobre vijesti iz regije Harkiv, rekao je Zelenski u redovitom večernjem obraćanju emitiranom na društvenim mrežama. Odbijajući ih imenovati, govorio je o "lokalitetima u koje se vratila ukrajinska zastava".

Promatrači su posljednjih dana izvijestili o navodnom proboju ukrajinskih snaga u regiji Harkiva, a ta se informacija nije mogla provjeriti iz neovisnog izvora.

Ukrajina od prošlog tjedna vodi protuofenzivu na jugu svog teritorija, za koju također tvrdi da postiže uspjehe, dok Moskva kaže da nanosi velike gubitke svom protivniku.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:20