StoryEditor
"plavo sunce"

Zdravko Mamić kreće u izgradnju fotonaponskih elektrana u Hercegovini

Piše desk  /  22.06.2023., 17:19h

Vlada Federacije BiH je jučer je, a na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije usvojila informacije o aktivnostima u postupku izdavanja Energetske dozvole za izgradnju deset fotonaponskih elektrana Plavo sunce investitora “Plavo sunce”.

Kako je priopćeno iz Vlade FBiH, istovremeno je dana i prethodna suglasnost resornom ministarstvu u postupku izdavanja Energetske dozvole za izgradnju deset fotonaponskih elektrana investitora “Plavo sunce”, instalirane nazivne snage po 4MW, odobrene snage priključenja po 4 MW, planirane godišnje proizvodnje električne energije od po 6,35GWh.

Spomenute fotoelektrane se planiraju graditi na lokalitetu katastarske općine Polog, Grad Mostar.

Firma osnovana 2021. godine

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije je zaduženo da pristupi aktivnostima, propisanim Uredbom o postupku, kriterijima, formi i sadržaju zahtjeva za izdavanja energetske dozvole za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih proizvodnih postrojenja, na izdavanju Energetske dozvole.

Podsjećamo, firma “Plavo sunce” je biznis u koji je preko najmlađe kćerke Ive Mamić ušao Zdravko, bivši direktor zagrebačkog nogometnog kluba Dinamo.

U firmi su suvlasnici i Mirjana Gagro, Ivanka Ostojić i Marinko Barbarić, a osnovana je 24. prosinca 2021. godine.

Dnevnik.ba

23. svibanj 2024 01:19