StoryEditor
gostovao im šešelj

Zbog govora mržnje: U Crnoj Gori se zabranilo emitiranje programskog sadržaja Happy TV

Piše desk  /  08.01.2022., 13:07h
Savjet Agencije za elektronske medije Crne Gore na jutrošnjoj sjednici donio je odluku da na šest mjeseci zabrani emitiranje programskog sadržaja "Happy TV", piše "Antena M".

Prema pisanju spomenutog portala, zabranjeno je emitiranje emisija "Dobro jutro Srbijo", "Vikend", "Jutarnji", "Ćirilica" i "Posle ručka".

Savjet se na zabranu odlučio, pozivajući se na Konvenciju o prekograničnoj televiziji, te je odluku donio zbog širenja netrpeljivosti i podsticaja na govor mržnje, a u obzir je uzeto i postojanje kontinuiteta.

Prema pisanju "Antena M", Agencija će nastaviti pratiti program Happy televizije, te, ukoliko za to bude potrebe, produžiti zabranu emitiranja sadržaja. 

Posjećamo, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj nedavno je na kanalu ove televizije slao šovinističke poruke koje su bile upućene građanima Crne Gore, nakon čega su reagirale brojne partije, kao i NVO sektor.

Haški osuđenik Vojislav Šešelj tijekom gostovanja na televiziji Happy 4. siječnja iznio je niz uvreda na račun žena iz stare crnogorske prijestolnice Cetinja i zastupnice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović - Stanković.

Šešeljeve uvrede izazvale su brojne reakcije političkih stranaka i nevladinih udruga u Crnoj Gori, a SDP je najavio i tužbu protiv televizije Happy.

Šešelj je jednom prilikom na spomenutoj televiziji ranije kazao da se novocrnogorski jezik bitno razlikuje od hercegovačkog te ispričao vic u kojem vrijeđa Crnogorce.

- Hercegovac kaže "Oj, đevojko, napoj meni konja", a onaj tko govori izmišljenim crnogorskim jezikom kaže "Oj, đevojko, napoj mene konja", kazao je tada zločinac.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:48