StoryEditor
reakcija

Vulin: Helez možda sebe vidi kao agu, ali Srbi sebe ne vide kao raju

Piše desk  /  30.03.2024., 20:13h

Senator Republike Srpske Aleksandar Vulin poručio je danas da ministar obrane u Vijeću ministara Zukan Helez možda sebe vidi kao agu, ali da Srbi sebe ne vide kao raju, ističući da Republika Srpska zato i postoji - da Srbi ne budu raja.

On je podsjetio da su age voljele da ih srpska raja hrani, pa bi da obnove stare adete.

Vulin je istakao da je Srpska nastala zato što su to željeli Srbi koji u njoj žive.

- BiH sastavljenu od dva entiteta i tri naroda željele su velike sile, a ne narodi koji u njoj žive ili bar ne takvu. Zato Helez i želi da sruši Daytonsku BiH - rekao je Vulin reagirajući na posljednje gnusne prijetnje i uvrede Heleza na račun Srba, koji je, između ostalog, rekao da je "Republika Srpska nastala na genocidu".

Vulin je u priopćenju ukazao da, tko hoće Republiku Srpsku bez njenih punih ovlasti, neće ni Dayton, ni BiH po Daytonu, a posebno neće Srbe i Republiku Srpsku.

- Helez samo potvrđuje ono što sam najavio - da se u Glavnoj skupštini UN priprema donošenje rezolucije koja bi Srebrenicu proglasila genocidom, a Republiku Srpsku stvorenom na genocidu i zato spremnom za ukidanje, a Srbiju osudila na doživotno izdržavanje bosanskih aga i begova plaćanjem ratne odštete", ukazao je Vulin.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 19:47