StoryEditor
srbijanski predsjednik

Vučić otkrio kakvu je zamjenu teritorija ponudio Izetbegoviću: Kažem - hajde da riješimo probleme, Bakir mi kaže - neki Bošnjaci smatraju da to nije dobro rješenje

Piše desk  /  23.01.2022., 07:27h
Osvrnuo se i na komentare o obilježavanju 9. siječnja kao dana RS-a.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je, komentirajući situaciju u regiji, kazao da rata neće biti.

“Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti Zapada. Mislim da su sankcije loša politika”, rekao je Vučić, prenosi B92.

Dodao je da su potrebni mir i stabilnost, jer "Srbija najbrže raste i ne smije propustiti tu šansu".

“Očekujemo da nam kažu hoće li graditi autocestu od granice do Sarajeva. Što mi da gradimo do Kotromana ako vi nećete graditi Višegrad-Sarajevo”, izjavio je i dodao da "ćemo “mi završiti i naš dio do Bijeljine, a oni nisu ni počeli”.

Poručio je da treba rješavati ozbiljne stvari.

“O čemu god počnemo pričati oni kažu ‘da, da, ali vi ste počinili genocid’. Pričali smo o granicama, bio je prethodni sastav njihovog Predsjedništva. Ja im kažem - dajte nam ovo gdje pruga ide za CG, dobit ćete najbolje zemljište. Kažem - hajde da riješimo te probleme. Bakir mi kaže - neki Bošnjaci smatraju da to nije dobro rješenje. To je nerješavanje problema”, zaključio je srbijanski predsjednik u intervjuu za TV Pink.

Osvrnuo se i na komentare o obilježavanju 9. siječnja kao dana RS-a.

“Kažu, strašno je ovo što se dogodilo 9. siječnja u RS-u, a bio defile policije. A ne pišete što se dogodilo u Bužimu i u Sarajevu”, dodao je.

“Kad Srbe pitate, hajde da malo zakočimo i stanemo, hajde da iskoristimo ekonomske prilike. Mi da ubijamo Bošnjake na možemo, nećemo, ne smijemo…”, zaključio je on.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 20:21