StoryEditor
Rok do 01.travnja

Veleposlanici EU uručili diplomatsku notu Bevandi: BiH se mora izjasniti o sankcijama Rusiji i Bjelorusiji

Piše Desk  /  18.03.2022., 14:29h
S obzirom na to da je ministar Bevanda guverner BiH u EBRD-u, veleposlanici EU su istakli da 01.travnja 2022. godine istječe rok za glasanje o dvije rezolucije EBRD-a koje se odnose na Rusku Federaciju i Bjelorusiju.

Predstavnik EU za BiH i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler uz prisustvo predstavnika osam veleposlanika država EU uručio je danas ministru financija i trezora BiH Vjekoslavu Bevandi diplomatski postupak, odnosno stav EU u vezi glasanja o rezolucijama Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), prenosi Klix.ba

Kako je istaknuto tijekom sastanka, rezolucije se odnose na to da EBRD neće provoditi nove operacije/kredite niti tehničku pomoć u Ruskoj Federaciji i Bjelorusiji, a po mogućnosti obustavit će ili otkazati isplatu kreditnih linija u već postojećim operacijama za ove države.

Tijekom razgovora o ovim temama ministar Bevanda je upoznao sudionike da ga je za guvernera u EBRD-u imenovalo Vijeće ministara BiH te je ove rezolucije uputio na današnju sjednicu Vijeća uz prijedlog da se usvoji zaključak kojim se one podržavaju.

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 14:58