StoryEditor
Oleksij Reznikov

Ukrajinski ministar obrane podnosi ostavku?

Piše desk  /  05.02.2023., 13:00h

Ukrajinski mediji navode da će sljedećeg tjedna ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov napustiti svoju dužnost, a umjesto njega će ministarstvo vjerojatno voditi Kirilo Budanov, šef Obavještajne službe Ukrajine (DUI).

Navodno predsjednički tim trenutno razmatra kamo prebaciti Reznikova jer "nitko u Uredu predsjednika ne sumnja da on treba ostati u timu". Reznikov bi navodno mogao biti postati ministar pravosuđa. Prema Ukrajinskoj pravdi, sadašnji ministar pravosuđa Denis Maliuska mogao bi postati veleposlanik u nekoj europskoj zemlji.

Budanov će najvjerojatnije umjesto njega voditi ministarstvo obrane. Poznato je da traži svoju zamjenu u obavještajnoj službi.

"Kirilu je jako teško napustiti DIU, ne želi prijeći u ministarstvo obrane jer shvaća da je to ogroman birokratski stroj. No nema više vremena za razmišljanje o tome", rekao je neimenovani izvor iz sigurnosne agencije.

U intervjuu za Ukrajinsku pravdu, koji će tek biti objavljen, ministar obrane komentirao je mogućnost svoje ostavke.

"Nisam vodio nikakve razgovore u vezi sa svojom ostavkom na ovu poziciju. Ponovit ću svoj odgovor drugim medijima: ‘Svaki dužnosnik treba shvatiti da nije doživotno na dužnosti. Mora započeti fazu i završiti je‘", rekao je Reznikov.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 20:13