StoryEditor
ZAUZIMANJE SnihurivkE

Ukrajinci: Oslobodili smo posljednji okupirani grad u regiji Mikolajiv

Piše FENA  /  10.11.2022., 12:30h

Ukrajinske trupe su u četvrtak tvrdile da su ponovo zauzele južni grad Snihurivka od ruskih snaga, rekavši da je oslobođen na snimci objavljenoj na društvenim mrežama i na ukrajinskoj nacionalnoj televiziji.

Grad, koji se smatra posljednjim preostalim gradom pod ruskom okupacijom u regiji Mikolajiv, važan je za kontrolu strateškog puta koji vodi do grada Hersona, koji je Rusija zauzela u ožujku.

Reuters je uspio provjeriti lokaciju snimke, ali ne i datum nastanka. Nije bilo potvrde o ponovnom zauzimanju grada od ukrajinskog Ministarstva obrane, dan nakon što je Rusija naredila svojim snagama da se povuku iz tog područja.

Magla se nadvila nad naseljem dok je vojnik stajao u grupi teško naoružanih vojnika, od kojih je jedan držao ukrajinsku zastavu na vojnom pješadijskom vozilu.

Usprkos tome što je Rusija najavila povlačenje iz tog područja, Kijev je rekao da je oprezan i upozorio da bi to mogla biti neka vrsta zamke Kremlja.

Kijevski dužnosnici su pazili da ne izbace osjetljive vojne informacije tijekom ranijih kontraofenziva na istoku i blizu Kijeva, a u srijedu su dali nekoliko naznaka o njihovom kretanju.

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 16:59