StoryEditor
"TRANSPORTER"

Uhićeni bivši savjetnik Dragana Mektića i pripadnici MUP-a RS-a

Piše desk  /  16.11.2021., 11:52h
U akciji Transporter, koju organiziraju policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminal Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, uhićen je Bojan Cvijetić, bivši savjetnik Dragana Mektića, rekao je Dragan Lukač, ministar unutarnjih poslova Republike Srpske.

Policija pretresa stambene objekte, zemljišta i automobile koje koriste uhićeni Cvijetić te još nekoliko osoba. Lukač je rekao da je u akciji Transporter uhićeno devet osoba, među kojima ima i pripadnika policijskih službenika MUP-a RS-a.

"Intenzivno radimo na otkrivanju onih koji se bave organiziranim kriminalom, nalazili se oni u redovima MUP-a RS ili bilo kojih drugih organizacija, kriminalnih struktura”, rekao je Lukač, prenosi RTRS.

Ranije je načelnica Odjela za odnose s javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović potvrdila da su u tijeku pretresi na više od 20 lokacija u BiH.

"Osobama se stavlja na teret da su počinile kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga", istaknula je Miljanović i dodala da je u tijeku potraga za još jednom osobom na području Banje Luke.

Aktivnosti se realiziraju po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a u realizaciji aktivnosti sudjeluje i Uprava krim policije, Specijalna antiteroristička jedinica, Žandarmerija Policijske uprave Banja Luka, Prijedor, Gradiška i Istočno Sarajevo.

Naredbama su obuhvaćene i osobe i objekti na području FBiH, gdje u aktivnostima sudjeluju i pripadnici SIPA-e i MUP Županije Sarajevo, javlja RTRS.

Dnevnik.ba

13. svibanj 2024 14:28