StoryEditor
52- godišnjak

U splitskoj policiji umro beskućnik koji nije želio ničiju pomoć: "Falit ćeš legendo"

Piše hina  /  25.12.2021., 15:39h
Splitska policija potvrdila je u subotu da je u petak navečer, pola sata prije ponoći, u sobi za zadržavanje u Drugoj Policijskoj postaji umro 52- godišnji muškarac, a lokalni mediji su otkrili kako se radi o poznatom splitskom beskućniku Draganu Jeremiću.

Ovog 52-godišnjaka policija je privela zbog narušavanja javnog reda i mira. Prije privođenja u policiju, kako se navodi u policijskom priopćenju, odveden je u bolnicu radi pregleda, te kada nije zadržan na liječenju, doveden je u službene prostorije za zadržavanje radi otrježnjenja zbog stanja alkoholiziranosti i potom provođenja istraživanja.

Policijski službenici su pratili 52-godišnjaka u prostoriji za zadržavanje i uočili da u jednom trenutku, kako se objašnjava u policijskom priopćenju, nije kontaktan te je pozvana ekipa  Hitne medicinske pomoći (HMP) koja je utvrdila njegovu smrt bez tragova ozljeđivanja.

 O događaju je obaviještena zamjenica ŽDO-a te je naložen očevid i medicinska obdukcija te je tijelo prevezeno na Odjel patologije. Očevidom nije utvrđena nasilna smrt, izvijestili su iz splitske policije.

Tko je on?

Kako pišu lokalni portali, Jeremić je bio najpoznatiji splitski beskućnik.

Radi se o čovjeku koji se u zadnje vrijeme u više navrata spominjao u medijima. Sedam je godina na ulici, a u zadnje vrijeme obično je spavao ispred dućana Studenca i Bipe u zgradi Stare Slobodne.

Policija ga je često privodila zbog remećenja reda i mira u pijanom stanju, a bezuspješno su mu pokušavali pomoći i volonteri splitske Udruge Most te Centar za socijalnu skrb.

Dalmatinski portal razgovarao je prije deset dana s udrugom Most, koja se brine o splitskim beskućnicima, ali i Centrom za socijalnu skrb.

Iz Udruge su im rekli da su zbog njega imali na stotine poziva, ali da se radi o čovjeku koji odbija svaku pomoć. Ne samo njihovu nego svačiju. U teškom je zdravstvenom stanju, teški je ovisnik o alkoholu, ali ne želi ući u kola Hitne pomoći, a na liječenje ni ne pomišlja. Odbija i pomoć Centra za socijalnu skrb.

Jeremić nije imao ni zdravstveno osiguranje, a osobna iskaznica mu je istekla. Prije je s njim bila i majka, ali je ona našla smještaj, no on nije želio živjeti s njom.

Splićani se opraštaju od njega na društvenim mrežama

"Adio, Jere. Neka ti se odmore i duša i tilo.

Najtužnija vijest u ovoj godini.

Jere, nadam se da si na nekom boljem mistu za tebe. Život te nije mazija. Počivaj u miru Božjem.

Još jedan velikan nas je napustia, falit ćeš na Ovcama. Počivaj u miru.

E, Jere Jere.... Dragi moj čovik, nadam se da si naša mir.

Falit ćeš, legendo, ne znan oće mi odlazak na Ovčice ikad više bit isti, a da ne prođeš i nazdraviš", samo su neki od komentara.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 07:54