StoryEditor
Stečajni postupak

Tvornica u Čitluku se prodaje na licitaciji s početnom cijenom od 1,2 milijuna KM

Piše Desk  /  16.03.2022., 12:03h
Tvornica kartona i kartonske ambalaže iz Čitluka PAN prodaje svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu putem javne licitacije s početnom cijenom od 1,2 milijuna KM.

Prodaju imovine je oglasio Stečajni upravitelj PAN Papirne industrije iz Čitluka na temelju Zakona o stečajnom postupku FBiH i odluke Odbora povjeritelja.

Vrijednost nepokretne imovine koju čine nekretnine i zemljišta, kako se navodi procijenjena je na iznos od 2.846.970 KM.

Nepokretna imovina čine građevinski objekti: portirnica, proizvodna hala-proizvodni dio, proizvodna hala-skladište, proizvodna hala-magazin i uredi, nadstrešnica, rampa i kompresa ukupne korisne površine 3.450,18 metara kvadratnih , a građevinsko zemljište je ukupne površine 12.382,00 metara kvadratnih.

Uz navedene nepokretnosti navodi se i prodaja pokretne imovina koja obuhvaća tvorničke strojeve i opremu čija je vrijednost procjena na iznos od 202.906 KM.

Ali, kako stoji u oglasu nepokretna i pokretna imovina se putem licitiranja prodaje kao cjelina s početnom cijenom imovine koja iznosi 1.2 milijuna KM.

Prodaja će se provesti prikupljanjem pismenih ponuda koje treba dostaviti do 11. travnja zajedno s uplatom osiguranja u iznosu od 10.000 KM.

Iznos uplate osiguranja će kupcu biti uračunat u cijenu, a ponuđačima koji ne steknu status kupca biti će vraćen u roku od pet dana od dana provedenog postupka prodaje.

Otvaranje ponuda će se obaviti 19. travnja 2022. godine u poslovnoj zgradi Stečajnog dužnika u Čitluku, Bare broj 3. u 11 sati.

Ponuđač koji bude proglašen kupcem je dužan u roku od pet dana od dana proglašenja kupcem zaključiti ugovor o kupoprodaji, a u roku od 30 dana od dana zaključenja ugovora izvršiti uplatu iznosa kupoprodajne cijene umanjen za 10 tisuća KM uplaćenog osiguranja prodaje, prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 12:03