StoryEditor
turnir

Šahovski turnir u Čitluku okupio 138 natjecatelja iz BiH, Hrvatske i Crne Gore

Piše fena  /  03.03.2024., 16:06h

Šesti šahovski turnir "Brotnjo Open 2024" okupio je 138 kadeta i juniora iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne gore u Bijakovićima, mjestu kod Čitluka, koje je treći put domaćin ovog najvećeg i najznačajnijeg šahovskog turnira za kadete i juniore u cijeloj BiH.

Natjecatelji iz Ljubuškog, Čapljine, Ljubinja, Foče, Širokog Brijega, Sarajeva, Mostara, Splita, Zadra, Dubrovnika, Vela Luke, Metkovića, Aržana, Kupresa, Trebinja, Nikšića, kao i domaćini iz Čitluka, natječu se se u tri kategorije.

U kategoriji do 12 godina (mlađi kadeti) sudjeluje 82 šahista, do 16 godina (stariji kadeti) 46, dok je u kategoriji do 20 godina (juniori) 10 šahista, priopćili su organizatori turnira.

Turnir prate velemajstor Milan Draško iz Crne Gore i internacionalni majstor Ivan Galić iz Širokog Brijega, koji su s polaznicima dan ranije obavili edukacijske radionice i odigrali simultanku u kojoj je sudjelovalo više od 40 djece.

Organizator turnir je Šahovski klub Brotnjo iz Čitluka, zajedno sa Sveučilištem Hercegovina u čijim se prostorijama turnir održava.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 13:26