StoryEditor
Pennsylvania

Trump: Biden je državni neprijatelj. Demokraciji prijeti radikalna ljevica, a ne desnica

Piše desk  /  04.09.2022., 08:47h

Donald Trump nazvao je predsjednika Joea Bidena "državnim neprijateljem" na svom prvom skupu otkako je FBI pretražio njegovo odmaralište na Floridi u potrazi za osjetljivim dokumentima.

Obraćajući se tisućama pristaša u Wilkes-Barreu, u Pennsylvaniji, bivši predsjednik optužio je Bidena da je FBI usmjerio protiv njega.

Racija je bila "jedna od najšokantnijih zloupotreba ovlasti bilo koje administracije u američkoj povijesti", ustvrdio je Trump na skupu na kojem je promovirao dva republikanska kandidata.

Mehmet Oz natječe se za američki Senat, a državni tajnik Doug Mastriano u utrci je za sljedećeg guvernera Pennsylvanije.

Obojica su samo kratko govorili - kao i uvijek, skup u subotu navečer zapravo je bio o jednoj osobi - Trumpu.

Trump (76) proveo je prvi dio svog gotovo dvosatnog govora kritizirajući raciju FBI-a, da bi kasnije nastavio s optužbama da su mu izbori 2020. ukradeni, kritikama suparnika u Demokratskoj stranci i obećanjima da će spasiti zemlju.

"Mi smo ti koji pokušavaju spasiti našu demokraciju, vrlo jednostavno. Opasnost za demokraciju dolazi od radikalne ljevice, a ne od desnice", rekao je između ostalog Trump.

Više je puta pozivao na smrtnu kaznu za dilere droge.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 21:08