StoryEditor
bivši boksači

The Time: Na Putinovoj listi za odstrel 23 ukrajinska političara, među njima i braća Kličko

Piše desk  /  01.03.2022., 11:25h
Ruski predsjednik Vladimir Putin u Kijev je poslao 400 plaćenika sa zadatkom da ubiju 23 vođe Ukrajine, piše ugledni The Time.

Kao što smo ranije pisali, među njima je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij.

"Putin je sastavio crnu listu na kojoj su 23 visoka ukrajinska dužnosnika i uglednika. Među njima su dva bivša svjetska boksačka prvaka u teškoj kategoriji, braća Vitalij i Vladimir Kličko. Oni su među najomiljenijim Ukrajincima te su postali zaštitna lica otpora ruskoj agresiji i okupaciji zemlje. Vitalij je već osam godina gradonačelnik Kijeva, a Vladimirovo dragovoljno pristupanje ukrajinskoj vojsci kako bi branio domovinu dobilo je ogroman publicitet u svijetu.

Njihovim primjerom poveli su se druga dva velika ukrajinska boksača, Vasil Lomačenko i Oleksandr Usik, koji već brane Ukrajinu. Proslavljena braća rade veliku propagandu za Ukrajinu i njeni su svjetski simbol pa su visoko na Putinovoj listi za odstrel", navodi BBC.

Plaćenici navodno prate Zelenskog i njegove kolege putem njihovih mobitela te tvrde da znaju gdje se nalaze u bilo kojem trenutku. Drugi izvor Timesu je kazao da je misija ubojstva Zelenskog zasad pauzirana, barem dok Rusija održava pregovore s Ukrajinom.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 17:54