StoryEditor
rasulo

Tek što su ostali bez Kurza, a već bježi i njegov nasljednik! ‘Stavit ću mandat na raspolaganje’

Piše desk  /  02.12.2021., 21:24h
Kao da za Austrijance, napose simpatizere vladajuće Narodne stranke, nije bio dovoljan šok što je bivši kancelar i šef “narodnjaka” Sebastian Kurz danas izjavio da u potpunosti napušta politiku, stigla im je nova iznenađujuća vijest.

Naime, i njegov nasljednik na čelu austrijske vlade, kancelar Alexander Schallenberg, najavio je povlačenje. A na vlasti je manje od dva mjeseca.

Schallenberg je stava da bi kancelar trebao ujedno biti i šef vladajuće stranke, a kako on nema ambiciju naslijediti Kurza u Narodnoj stranci, svoje mjesto prepustit će onome koji ima takve ambicije, prenosi Dnevno.hr.

Dva su favorita za novog kancelara

“Čvrstog sam mišljenja da bi se obje funkcije, kancelara i predsjednika najjače stranke u Austriji, trebale spojiti u jedno. Stoga ću svoje mjesto kancelara staviti na raspolaganje čim se unutar stranke dogovori smjer”, napisao je u priopćenju.

Već se naveliko šuška tko bi ga mogao zamijeniti. Dva su favorita, jedan je aktualni ministar financija Gernot Blümel, drugi je pak ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer.

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 02:10