StoryEditor
sveučilište u mostaru

SUM predstavlja Smart Campus na svjetskoj konferenciji na Florida Gulf Coast University

Piše desk  /  10.05.2023., 13:35h

Hanzeatska liga sveučilišta koja je utemeljila "World’s Universities with Real Impact" (WURI) unutar svoje godišnje konferencije organizira i "The WURI Ranking 2023 Conference koja" će se održati od 15. do 17. svibnja na Sveučilištu Gulf Coast Florida (Florida Gulf Coast University) u Fort Myersu na Floridi, a Sveučilište u Mostaru (SUM) će prezentirati svoj projekt "Smart Campus".

Konferencija je hibridna te će okupiti više od 100 predstavnika sa sveučilišta diljem svijeta. Ove godine, Sveučilište u Mostaru je po prvi put podnijelo prijavu u tri kategorije, a dobilo je poziv Organizacijskog odbora da na konferenciji predstavi svoj program/projekt "Smart Campus", u kategoriji Četvrta industrijska revolucije, priopćeno je sa SUM-a.

Ispred Sveučilišta u Mostaru, prezentaciju će održati Tomislav Papac, član SUMIT-a – Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru.

Na konferenciji će biti i službeno objavljeno novo rangiranje sveučilišta u relevantnim kategorijama: Wuri Ranking 2023. 

"World's Universities with Real Impact (WURI), svjetska ljestvica sveučilišta koja ukazuje na stvarni doprinos sveučilišta društvu te ističe kreativne i inovativne pristupe sveučilišnom istraživanju i obrazovanju u šest kategorija: industrijska primjena, poduzetnički duh, društvena odgovornost, etika i integritet, studentska mobilnost, krizni menadžment i četvrta industrijska revolucija", navodi se u priopćenju.

Prva mjesta na ovoj ljestvici zauzimaju velika svjetska sveučilišta sa stoljetnom tradicijom poput Massachusetts Institute of Technology, Stanford University, Harvard University, University of Oxford, University of Cambridge, ali WURI ljestvica je svoj drugačiji pristup dokazala uvrstivši i neka manje poznata svjetska sveučilišta kod kojih su prepoznati napori i rezultati usmjereni na inovativno rješavanje društvenih izazova u svojem okruženju.

image

World's Universities with Real Impact

SUM -

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 01:10