StoryEditor
priča o luki

Srpski portal iznenadio dan nakon što je Vatreni uzeo petu Ligu prvaka: ‘Ovo je šokantna istina o Modriću‘

Piše desk  /  29.05.2022., 13:17h

Pustili su i snimku koja datira iz 1990. godine.

Hrvatski nogometaš Luka Modrić nastavlja skupljati pehare namijenjene pobjednicima Lige prvaka. U Parizu je, nakon pobjede Reala protiv Liverpoola od 1-0, osvojio peti put to prestižno natjecanje. Rekorder po broju naslova pobjednika Lige prvaka (Kup prvaka) i dalje je Francisco Paco Gento, nekadašnji igrač madridskog Reala, sa šest pehara.

Ranije su, pak, po pet naslova imali Cristiano Ronaldo (Manchester United i Real Madrid), Costacurta i Maldini (Milan) te nekadašnji igrači madridskog Reala, Di Stefano, Lesmes, Marquitos, Zarraga i Rial.

Sada im se s pet naslova pobjednika Lige prvaka pridružio dio sadašnje generacije Reala. Uz Luku Modrića peti put su ovaj pehar podizali Benzema, Kroos, Casemiro, Marcelo, Carvajal…, prenosi Net.hr.

Senzacionalan podvig odjeknuo u regiji

A ovakav senzacionalan podvig Vatrenog odjeknuo je i regijom. Srpski Kurir tako je svoje čitatelje odlučio podsjetiti na rane dane iz života našeg maestra.

"Branio je koze od vukova po kršu Krajine, a sada je ikona Reala: Šokantna istina o Modriću - s pet godina je na Velebitu prkosio zvijerima", naslov je teksta u kojem navode da je Modrić nekada bio pastir i kojeg su popratili nadnaslovom 'spektakularna priča.

"Vjerovali ili ne, čovjek koji je s najuspješnijim klubom na svijetu osvojio čak 19 trofeja nekada je čuvao koze po kršu Velebita u Krajini. Snimajući vukove po Velebitu, o čemu je i BBC napravio dokumentarni film, Pavle Balenović, nekadašnji svirač benda u legendarnoj hrvatskoj grupi Plava trava zaborava, nije ni sanjao kako će u videosnimcima zabilježiti legendu Reala kako sa samo pet godina suvereno čuva koze prkoseći opasnim divljim zvijerima", piše Kurir i nastavlja.

image

Luka Modrić kao mali pastir

SCREENSHOT - Youtube

"Lutajući velebitskim prostranstvima, Balenoviću je društvo pravio i vuk kojeg je usvojio dok je još bilo štene od jednog seljaka u Gračacu. Shvativši da vuk neće moći preživjeti u Zagrebu, odlučio ga je pustiti u velebitska prostranstva", dodaju.

"Nevjerojatan snimak malog Luke Modrića autor je postavio na društvenim mrežama, ali i kapetana Vatrenih kako bez straha na velebitskoj buri i pod opasnošću od strašnih vukova tjera koze u tor u sklopu rodne kuće", piše Kurir o trenutku kojeg možete vidjeti od 2:30.

Potom podsjećaju i na to da se tijekom svojih lutanja Velebitom, Balenović sprijateljio sa Stipom Modrićem, ocem kapetana Vatrenih kojeg je 1990. godine snimio sa samo pet godina kako tjera ovce.

"Tijekom rata obitelj je odbjegla u Zadar gdje je nastavila sa životom. Malo tko je znao za ove podatke o ranom djetinjstvu jednog od najboljih nogometaša na svijetu", završava se tekst.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 03:20