StoryEditor
lu"king" modrić

Modrić je postao najtrofejniji u povijesti Reala. Ovo je reakcija Marce

Piše desk  /  05.05.2024., 08:26h

Kapetan hrvatske reprezentacije osvajanjem španjolskog naslova se još jednom upisao u povijesne knjige Kraljevskog kluba.

Barcelona je u ludoj utakmici 34. kola La Lige izgubila kod Girone 4:2 u katalonskom derbiju i tako četiri kola prije kraja predala naslov Realu, koji je ranije doma pobijedio davljenika Cadiza 3:0. Real je teoretski osigurao 36. španjolsku titulu jer sada ima 13 bodova prednosti ispred Girone i 14 bodova prednosti ispred Barcelone.

Girona je preskočila Barcelonu na drugom mjestu i omogućila navijačima Reala veliko slavlje. Luki Modriću (38), koji je odigrao odlično u pobjedi Reala protiv Cadiza 3:0, ovo je četvrti naslov prvaka španjolske s Realom. Prethodno ih je osvajao u sezonama 2016./17., 2019./20. i 2021./22., prenosi Index.hr.

Dva rekorda u jednom danu za Modrića

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su njegovo ime, a on im je zahvalio pljeskom. Uz to, Modrić je postao najstariji Realov igrač u La Ligi. Prestigao je legendarnog Ferenca Puškaša. Modrić je to uspio s 38 godina i 238 dana. Puškaš je dosad držao rekord s 38 godina i 233 dana.

Kapetan hrvatske reprezentacije osvajanjem španjolskog naslova se još jednom upisao u povijesne knjige Kraljevskog kluba. Naime, Modrić je osvojio 25. trofej kao igrač Reala te je postao najtrofejniji igrač u povijesti kluba. Tu čast s Modrićem dijele još tri nogometaša: Marcelo, Karim Benzema i Modrićev aktivni suigrač Nacho Fernandez.

Najčitaniji španjolski sportski medij klanja se Realovom hrvatskom kralju

Tim povodom je Marca preimenovala Luku Modrića i počastila ga sjajnom montažom. Nazvala ga je "LuKing (Kralj, op.a.) Modrić", njegov portret okružila sa svih 25 pehara koje je podignuo kao igrač Reala te mu na glavu stavila krunu. Naravno, ova montaža je postala viralna i masovno se šera na društvenim mrežama.

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 11:29