StoryEditor
proslava u sjeni invazije

Ruski predsjednik slavi 70. rođendan, patrijarh Kiril poručio građanima: Molite za Putinovo zdravlje, ne samo danas, nego i idućih dana

Piše desk  /  07.10.2022., 09:22h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin danas slavi 70. rođendan. Za razliku od prethodnih godina kada je rođendane slavio širom Rusije, ovaj put rođendan će ostati u sjeni ruske invazije na Ukrajinu.

Povodom rođendana ruskog predsjednika oglasio se i moskovski patrijarh Kiril koji je pozvao sve građane i svećenike da se mole za zdravlje Vladimira Putina.

Također, savjetovao je vjernicima da se ne mole samo 7. listopada, već i sljedećih dana.

"Predsjednik Rusije Vladimir Putin napunit će danas 70. godina. Njegova Svetost patrijarh moskovski Kiril potiče sve monahe, svećenike i građane da se na današnji dan usrdno mole u svojim domovima za zdravlje prvog čovjeka ruske države", stoji u pismu patrijarha, piše Kommersant, prenosi Klix.ba.

Inače, prethodnih godina Vladimir Putin je često rođendane provodio u prirodi s najbližim suradnicima i ministrom obrane Sergejem Šojguom.

Rođendan 2019. godine ruski predsjednik proslavio je u planinama južnog Sibira, točnije u regiji Tuva koja graniči s Mongolijom.

"U pratnji Putina bio je i ministar obrane Sergej Šojgu te su zajedno brali gljive. Kasnije su se odmarali i pili čaj", prenijeli su tada ruski mediji.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 15:50