StoryEditor
Zahar Prilepin

Ruski pisac nakon pokušaja atentata: "Moj suvozač je poginuo, meni su slomljene obje noge"

Piše desk  /  08.05.2023., 07:51h

Ruski pisac i proratni bloger Zahar Prilepin oglasio se po prvi put na društvenim mrežama nakon što je u subotu ranjen u eksploziji bombe koja je bila postavljena u autu kojim je putovao. Rekao je da je vozio kada mu je automobil eksplodirao u regiji Nižnji Novgorod, prenosi Meduza.

"(Moj vozač) Saša je bio na suvozačevom mjestu. Ja sam bio za volanom. Eksplozija se dogodila pod njegovim kotačem. Izgubio sam svijest na tri minute ili tako nešto, a onda sam se probudio i ispuzao kroz razbijeno vjetrobransko staklo. Seljani su pritrčali i pomogli mi da izađem. Slomio sam obje noge (jedna je otvoreni prijelom) i zadobio drugu ozljedu", opisao je događaj. 

Osumnjičenik vrlo brzo uhićen

Tvrdi kako je samo pet minuta prije eksplozije ostavio svoju kćer. Njegov vozač i tjelohranitelj Saša je smrtno stradao u eksploziji. "Rekli su mi da su bile dvije bombe. Ali ovaj tip se uplašio i pobjegao odmah nakon što je prva eksplodirala. Da je druga eksplodirala, sve bi pobio. Uhvatili su ga”, dodao je Prilepin.

Prilepin je nakon pokušaja atentata helikopterom prebačen u bolnicu u regiji Nižnji Novgorod i podvrgnut operaciji. Liječnici su jučer probudili Prilepina iz medicinski izazvanog nesvjesnog stanja. Rusko ministarstvo unutarnjih poslova je ubrzo poslije napada uhitilo osumnjičenika, 29-godišnjeg Aleksandra Permjakova. Za napad su optužili ukrajinske obavještajne službe i Zapad.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 15:57