StoryEditor
Naranjal

Ekvadorska političarka likvidirana usred bijela dana, ubili je napadači s motora

Piše desk  /  09.02.2024., 10:38h

Ekvadorska političarka ubijena je u atentatu usred bijela dana pred mnoštvom ljudi, samo nekoliko trenutaka nakon što je završila sa sastankom, piše Mirror.

Diana Carnero (29), predsjedavala je sastankom vijeća u gradu Naranjal u Guayasu u srijedu poslijepodne i snimala video o lošim uvjetima na cesti kada je napadnuta.

Dva osumnjičenika prišla su joj na motociklu i upucala je u glavu prije nego što su pobjegla, rekla je policija. Državno tužiteljstvo Ekvadora priopćilo je da će otvoriti istragu, ali zasad nisu pronašli počinitelje.

Diana Carnero bila je zastupnica stranke demokratskih socijalista, a brojne kolege oprostile su se od nje porukama na društvenim mrežama.  "Diana je imala samo 29 godina, sućut obitelji. Ovo je noćna mora i sramota za cijelu zemlju", napisao je bivši ekvadorski predsjednik Rafael Correa.

Veliki kriminal u Ekvadoru

Ekvador je posljednjih godina u raljama kriminala povezanog s bandama i krijumčarima droga. Ekvadorci se brinu da će nasilje samo eskalirati u zemlji u kojoj je prošle godine ubijen predsjednički kandidat. Prije dva tjedna predsjednik Daniel Noboa proglasio je izvanredno stanje i rat protiv bandi, ovlastivši vojsku da djeluje protiv njih. Mnogi ljudi ostaju kod kuće, a škole i trgovine su zatvorene dok vojnici patroliraju ulicama najvećih gradova Ekvadora.

U proteklih godina na najmanje četvero visokopozicioniranih ekvadorskih političara izvršeni su atentati u Ekvadoru.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 03:55