StoryEditor
rat u ukrajini

Rusija napala naftna i plinska postrojenja u istočnoj Ukrajini

Piše Boris Čuljak  /  20.12.2022., 17:22h

Rusija je napala naftna i plinska postrojenja u istočnoj Ukrajini tijekom noći, izazivajući požare, ali bez žrtava, priopćila je u utorak ukrajinska energetska kompanija Naftogas.

- Neprijateljske rakete pogodile su jedan od objekata u regiji Harkov. Na tom mjestu je izbio požar velikih razmjera, njegovo suzbijanje trenutno je u tijeku. Nema žrtava - navodi se u priopćenju kompanije.

Oleksej Černišov, izvršni direktor državnog Naftogasa, izjavio je da će šteta biti procijenjena nakon što hitne službe završe s radom i da će sve što je oštećeno biti obnovljeno.

Černišov je u ovom mjesecu izjavio da je u ruskim napadima na Ukrajinu oštećeno 350 postrojenja prirodnog plina u zemlji, iako bi proizvodnja u velikoj mjeri trebala biti obnovljena do kraja godine.

Tada rekao da je gubitak kapaciteta za proizvodnju gasa iznosio oko 700 milijuna dolara.

Černišov je u utorak rekao da će posljednje štete biti procijenjene nakon što službe za hitne situacije završe s radom i da će sve što je oštećeno biti obnovljeno.

Proizvodnja plina koji je od ključnog značaja za grijanje uglavnom je koncentrirana u istočnoj Ukrajini, poprištu nekih od najtežih sukoba od ruske invazije u veljači, prenosi Reuters.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 11:29