StoryEditor
rat u ukrajini

"Putin je mislio da će Harkov biti uporište ‘ruskog svijeta‘, ali ga je dočekao s takvim neviđenim otporom, da ga sada jednostavno briše"

Piše desk  /  17.03.2022., 09:08h
Situacija u ukrajinskom gradu Mariupolju je katastrofalna i izuzetno teška, izjavio je savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Vadim Denišenko na ukrajinskim TV kanalima, javlja Ukrinform.

- Situacija je katastrofalna, užasna. Za sada nemamo stabilne informacije koje bi mogle biti priopćene. Nažalost, tamo je situacija izuzetno teška - rekao je Denišenko.

Zračni udar na školu

Po njegovim riječima, Rusija je izvela i zračni udar na školu, koja se nalazi u gradu Merefa, u blizini Harkova. Sada gori, a tamo rade ukrajinski spasioci.

U međuvremenu, poslanik, član Komiteta Vrhovne rade za nacionalnu sigurnost, obranu i obaveštajne poslove Fedir Venislavski (frakcija Sluga naroda) rekao je da neprijatelj uništava i grad Černihov.

Egzistencijalni gnjev

- Imam utisak da Putin vjerovatno ima neki egzistencijalni gnjev na Černihov, Harkov i Mariupolj. Što se tiče Mariupolja, očigledno je da je tamo situacija užasna, toga su svi svjesni. Černihovje jedan od najstarijih gradova, kolijevka naših predaka. Putin ga uništava, baš kao i grad Harkov. Što se Harkova tiče, vjerovatno je mislio da će to biti uporište 'ruskog svijeta', ali Harkov ga je dočekao s takvim neviđenim i nečuvenim otporom, da ga jednostavno briše, uništavajući čitave kvartove. Saltivka, centar Harkova, stalno je gađan granatama - rekao je Venislavski.

Po njegovim riječima, neprijatelj nije postigao značajnije rezultate u Černjigovskoj oblasti i ubija civile.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 00:59