StoryEditor
ruski predsjednik

Putin: "Brojni vojnici iz članica NATO-a umiru u Ukrajini"

Piše desk  /  18.03.2024., 10:02h

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da se ne može isključiti sukob širokih razmjera s NATO-om na tiskovnoj konferenciji u Moskvi povodom njegove "pobjede na predsjedničkim izborima", za koje vlada općerašireno mišljenje da su bili namješteni.

"U slučaju ozbiljnog sukoba s NATO-om, svijet bi bio samo jedan korak od trećeg svjetskog rata", rekao je Putin, a prenosi ruska državna agencija TASS kasno sioć. "Mislim da je malo vjerojatno da to itko želi", dodao je.

Prema Putinovim riječima, brojni vojnici iz zemalja članica NATO-a već su raspoređeni u Ukrajini. “To već znamo”, rekao je dodavši da su se na bojištu već čuli francuski i engleski jezik. “To nije ništa dobro, pogotovo za njih, jer tamo umiru u velikom broju”, rekao je Putin, koji nije iznio nikakve dokaze za tu tvrdnju.

Ukrajina se više od dvije godine uz pomoć Zapada brani od Rusije.

Rusko izborno povjerenstvo objavilo je da je Putin ostvario rekordan rezultat te dobio nešto manje od 88 posto glasova, nakon što je prebrojana gotovo četvrtina glasačkih listića. Na prethodnim predsjedničkim izborima 2018. pobijedio je sa 76,7 posto glasova.

Nijednom pravom oporbenom kandidatu nije bilo dopušteno sudjelovati na izborima koji su trajali tri dana.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:54