StoryEditor
gradonačelnik splita

Puljak podržao Našu stranku: ‘Želim da se kao i Split odmaknete od turbulentne prošlosti‘

Piše desk  /  30.09.2022., 19:12h

I splitski gradonačelnik se uključio u izbore u BiH

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak uoči izbora u Bosni i Hercegovini razgovarao je s predsjednikom Naše stranke Edinom Fortom te mu iskazao svoju podršku, prenosi Dalmatinski portal.

'Centar i Naša stranka dijele iste političke vrijednosti, a povezani smo članstvom u grupaciji ALDE, koja okuplja liberalne i demokratske europske stranke. 

Ova politička opcija već je nekoliko izbornih ciklusa među najjačim strankama u kantonu Sarajevo i bilježi kontinuirani rast. Političari koji je čine nisu opterećeni aferama, principijelno provode odgovornu i poštenu politiku, boreći se protiv svih oblika korupcije i diskriminacije, za slobodu i ravnopravnost građana i napredak cijelog društva. 

Zato im pružam punu podršku i od srca želim uspjeh na nadolazećim izborima', poručio je Puljak.

Na društvenim mrežama gradonačelnik Splita objavio je isječak njihova videorazgovora. U tom je razgovoru, među ostalim, istaknuo kako mu je od pobjede na drugim lokalnim izborima život puno lakši. 

'Pobijedili smo stare strukture koje su svoje politike bazirale na klijentelizmu i korupciji. Ljudi su se umorili od starih politika, a mi smo donijeli svježi duh, svježu retoriku kakvu prepoznajem i kod vas, što me veseli. To je retorika koja zastupa moderna društva kakva su sva zapadna europska', kazao je Ivica Puljak.

Složili su se da sarajevsko i splitsko područje dijele 30 godina istog narativa. 

'Želim promjenu i kod vas - da se cijelo ovo područje odmakne od turbulentne prošlosti', poručio je splitski gradonačelnik.

Više se može poslušati na snimci.

Dnevnik.ba

14. svibanj 2024 03:24