StoryEditor
glasanje u narodnoj skupštini rs

Srpska opozicija Osmorki nije oprostila "izdaju", Borenović podnio kaznenu prijavu

Piše desk  /  13.01.2023., 19:05h

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović podnio je danas kaznenu prijavu protiv N.N. osoba zbog povrede tajnosti glasanja u Narodnoj Skupštini RS-a.

"Danas smo Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka i Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine uputili kaznene prijave protiv N.N. osoba zbog osnova sumnje da je jedno ili više osoba počinila kaznena djela povrede tajnosti glasanja, izborne prevare, uništavanja izbornih isprava, zloupotrebe službenog položaja, nesavjesnog rada u službi i falsifikficiranja službene isprave prilikom glasanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske za izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH", rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, prenosi Klix.

Borenović kaže da ovo nije samo političko pitanje, te da budući da postoji osnovana sumnja da je počinjeno više kaznenih djela, time treba da se bavi pravosuđe.

"Da je glasanje izvršeno protivno zakonu u svojim javnim nastupima je potvrdio predsjednik SDP-a Nermin Nikšić koji tvrdi da u telefonu ima fotografiju glasačkog listića. Fotografiranje tijekom glasanja je zakonom zabranjeno, a budući da je paravan bio okrenut tako da nitko nije mogao neopaženo slikati i da je pri pripremama za sjednicu izvršena simulacija glasanja, postoji ozbiljna sumnja da su se iza kulisa i u nekim drugim prostorijama provele protupravne radnje. Jasno je da su u tome sudjelovali predstavnici zakonodavne vlasti i vrlo vjerojatno kandidati za najviše dužnosti u izvršnoj vlasti na različitim nivoima, što daje dodatnu težinu čitavom slučaju koji pravosudni organi moraju detaljno ispitati i eventualno dalje postupati", istakao je Borenović.

Dnevnik.ba

22. srpanj 2024 05:34