StoryEditor
kontrolno brojanje

Pronađeni svi pečati i neiskorišteni glasački listići s birališta iz Doboja

Piše desk  /  16.10.2022., 20:16h

Nakon izvršene kontrole 35 većih dobojskih birališta, utvrđeno da nema promjene izbornih rezultata, niti uočenih nepravilnosti.

Brojači u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj Zetri, gdje je u tijeku kontrolno brojanje glasova s biračkih mjesta u Doboju za nivo predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske, tijekom otvaranja vreća s birališta u ovom gradu pronašli su sve pečate i neiskorištene glasačke listiće, javlja dopisnik RTV Doboj, prenosi Srna.

Isti izvor navodi da je nakon izvršene kontrole 35 većih dobojskih birališta, utvrđeno da nema promjene izbornih rezultata, niti uočenih nepravilnosti na kontroliranim biračkim mjestima u odnosu na rezultate koje je Središnje izborno povjerenstvo BiH objavilo prije donošenja naredbe za kontrolno brojanje glasova.

Otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske obavlja se na osnovu naredbe SIP-a od 10. listopada. Protiv ove naredbe glasao je član SIP-a Vlado Rogić.

Dnevnik.ba

07. svibanj 2024 11:49