StoryEditor
mostar

PREDSJEDNIŠTVO HNS BIH: Pozivamo političke lidere na nastavak dijaloga, BiH mora održati pozitivan zamah

Piše desk  /  26.04.2024., 18:10h

Članovi Predsjedništva HNS-a su razgovarali i o nužnosti održavanja stabilnog dijaloga političkih lidera te navodima o sigurnosnoj situaciji u BiH.

Danas je u Mostaru održana 10. redovita sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora na kojoj je govoreno o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini na svim razinama, kao i predstojećim lokalnim izborima i aktivnostima vezanima za usvajanje prioritetnih zakona na europskom putu, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Također, članovi Predsjedništva HNS-a su razgovarali i o nužnosti održavanja stabilnog dijaloga političkih lidera te navodima o sigurnosnoj situaciji u BiH.

Članovi Predsjedništva su govorili o naporima koji se kroz razgovore političkih lidera ulažu u postizanje dogovora i domaćih rješenja kako bi se pozitivni zamah na europskom putu zadržao i kako bi BiH nastavila ostvarivati značajan napredak.

Ususret Lokalnim izborima koji će se u Bosni i Hercegovini održati krajem godine, HNS je naznačio važnost ostvarenja i zadržavanja dobrih rezultata među hrvatskim biračkim tijelom i očuvanje zajedništva hrvatskoga naroda.

-U vremenu kada politički akteri trebaju ostati usredotočeni na postizanje europskih i brojnih socio-ekonomskih iskoraka, Hrvatski narodni sabor poziva na politički dijalog, suzdržavanje od svih zapaljivih retorika, iznalaženje domaćih rješenja o otvorenim pitanjima, kao i održavanje pozitivnog zamaha na unutarnjem i vanjskom planu Bosne i Hercegovine, zaključeno je na sjednici Predsjedništva HNS BiH.

Dnevnik.ba

07. svibanj 2024 10:19