StoryEditor
senad kevelj

Predsjednik Veleža: Šteta je ogromna, ne možemo ni igrati ni trenirati na stadionu Rođeni

Piše desk  /  06.05.2024., 13:27h

Na stadionu „Rođeni“ u Mostaru obavljen je uviđaj nakon što je sinoć navodno oštećen travnjak u dužini od 15 metara, kako je to prijavljeno policiji.

 

Javnim prostorom kruže glasine kako je navodno dron kružio nad stadionom u večernjim satima te ispustio nepoznatu tekućinu. 

Prema pisanju Dnevnog avaza s travnjaka su uzeti uzorci koji će biti poslani na analizu.

Senad Kevelj, predsjednik FK Velež je izrazio ogorčenost zbog ovog čina kazavši kako su oštećenja evidentirana na puno većoj površini od one koja je sinoć utvrđena.

-Jednostavno, protokom vremena oštećena površina se proširila i to žutilo je sve izraženije. Sada je to više od 15 metara- kazao je Kevelj za Avaz.

Potvrdio je da su do sada u nekoliko navrata policiji prijavljivali da su nad stadionom kružili dronovi, međutim, kako je rekao, u vezi toga se ništa nije poduzelo.

- Svaki put po našoj prijavi na lice mjesta su izlazili policajci koji su, kao i mi, svojim očima vidjeli te dronove i konanstirali zapisnički. Kada smo jutros zatražili povratne informacije samo nam je rečeno da je to prošlo kroz bilten i da je istraga u toku. Toliko. Međutim, dron koji je sinoć ispustio tu tekućinu nije bio običan dron. Radilo se o dronu koji je imao ogroman reflektor koji je obasjao pola stadiona. Dakle, to ne može biti običan dron i zbog kompletne situacije smo kontaktirali Federalnu upravu policije jer mislimo da se situacija otima kontroli - ispričao je Kevelj za Avaz.

Kazao je kako je dobio potvrdu o tome da će tim FUP-a doći u Mostar.

- Morali smo poduzeti sve što možemo u ovom trenutku. Ovo više nema veze s navijačima. Ovo je napad na imovinu kluba, na klub, na Velež, rekao je Kevelj.

Podsjetio je na to da je u okviru rekonstrukcije stadiona hibridni teren koštao 2,7 milijuna KM.

- Sada dolazimo u iskušenje da ostanemo bez njega! To su ogromne štete i nesagledive posljedice. U narednih 10 dana ne možemo trenirati niti igrati na stadionu dok se analizom ne utvrdi stepen oštećenja i uzrok i dok iz Nogometnog saveza ne naprave procjenu kvaliteta trave. Stoga, očekujemo da nam se čim prije dostave rezultati, kako bismo, eventualno, mogli pristupiti sanaciji - izjavio je Kevelj.

Dnevnik.ba

17. svibanj 2024 10:21