StoryEditor
fantomski dronovi

Ponovnim pretvaranjam Mostara u „grad slučaj" prikriva se netrpeljivost prema Hrvatima Središnje Bosne

Piše desk  /  08.05.2024., 13:10h

Donosimo fotke „uništenog“ travnjaka na Veležovom stadionu, golim okom skoro nevidljive

Ovako izgleda „uništen“ travnjak Veležovog stadiona  u istočnom Mostaru.  Oštećenja golim okom skoro nevidljiva smo zaokružili kako bi čitateljima dočarali razmjere „uništavanja“. 

image

"Oštećenja" na travnjaku stadiona Rođeni

DNEVNIK.BA -

Ako je vjerovati, a nije, glavnom huškaču Grada na Neretvi, bivšem novinaru i aktualnom  federalnom zastupniku DF-a Sanelu Kajanu i njegovim sljedbenicima, iza  „uništavanja“ travnjaka na stadionu „Rođeni“ kao i uzvratne akcije oduzimanja transparenata Veležovim navijačima „Red Army“  stoje „ kriminalaci, vandali,  oni koji ne vole ni državu Bosnu i Hercegovinu ni Mostar, kojima nije stalo do mira na ovom području“. 

image

"Oštećenja" na travnjaku stadiona Rođeni

DNEVNIK.BA -

Dio je ovo Kajanove izjave medijima nakon tvrdnji o navodnom "napadu dronovima" na travnjak stadiona Rođeni, bez provjere je li tih nekoliko travki moglo stradati i usljed prskanja obližnjih vinograda, na primjer.  

Pri tom je zanimljivo da se Kajan koji oduzimanje transparenata navijačima Veleža naziva potezom kriminalaca i vandala na isti potez prema navijačkoj skupini Zrinjskog, Ultrasima nije osvrnuo na jednak način. Njegovi sljedbenici su ga čak pozdravili! 

image

"Oštećenja" na travnjaku stadiona Rođeni

DNEVNIK.BA -

I tko bi o čemu nego Kajan o onima koji dižu tenzije. Za to je optužio portale i medije s "one strane" Neretve, zapadne dakle. U maniru profesionalnog huškača, Kajan je po povratku sa službenog puta odlučio nadoknaditi propušteno te je zbog nekoliko uvelih travki za koje policija još nije utvrdila kako su i pod kojim okolnostima u lošijem stanju u odnosu na ostatak travnjaka, jer ih je najprije trebalo pronaći i locirati, alarmirao i Federalni MUP, u trenu oživio staru misiju  pretvaranja Mostara u „grad slučaj“. Cijela priča neodoljivo podsjeća na slučaj Pokvić od prije nekoliko godina iz Uskoplja.  

Daleko od nekoliko uvelih travki na stadionu Rođeni, u povratničkom selu Rostovo u središnjoj Bosni,  istodobno svjedočimo pravom izljevu međunacionalne netrpeljivosti. Na meti su dakako Hrvati, a povod je postavljanje križa i obilježja hrvatskog naroda. 

image

Zastava hrvatskog naroda u BiH i križ na Rostovu

X -

Na takav potez jednog od hrvatskih povratnika u Rostovo odmah je reagirao lokalni imam nazivajući križ i zastavu hrvatskog naroda provokacijom. Ono što prema riječima ministra obrazovanja u Srednjobosanskoj županiji Bojana Domića nije nikomu smetalo ni u doba komunizma, danas smeta „patriotima“ BiH. 

Nekoliko uvelih travki na stadionu u istočnom Mostaru golim okom jedva vidljivih,  uz jezik mržnje s Neretve, uspio je prikriti  još jedan u nizu  očiglednih primjera nacionalne i vjerske netrpeljivosti u središnjoj Bosni usmjeren prema Hrvatima. 

Kako i zašto najbolje znaju profesionalni širitelji međunacionalne mržnje i nemira. 

Dnevnik.ba

18. svibanj 2024 13:51