StoryEditor
susreti s najvišim dužnosnicima

Predsjedatelj Doma naroda u višednevnom službenom posjetu Izraelu

Piše desk  /  06.06.2022., 11:22h

Iz Ureda predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragana Čovića dostavljeno je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

"Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović započinje višednevni službeni posjet Izraelu. Tijekom službenog posjeta susrest će se s najvišim državnim dužnosnicima i predstavnicima poslovne zajednice u razgovorima o bilateralnim odnosima, gospodarskoj suradnji i općenito situaciji u BiH. Čović će sudjelovati i u službenoj ceremoniji te će položiti vijenac u Yad Vashem memorijalnom centru Holokausta.

Posjet dolazi u vrijeme osnivanja Gospodarske komore Izraela i Bosne i Hercegovine, te istaknutih izraelskih investicija u BiH. Pored postojećih, dužnosnici će razgovarati o mogućim projektima, te različitim ulaganjima u bosansko-hercegovačko gospodarstvo. Pored dosadašnjih ulaganja, naglasak će također biti stavljen na razvoj poljoprivrede u Bosni i Hercegovini. 

Prije svog polaska, Čović je naglasio kako će u svojstvu predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine raditi na usvajanju sljedeće neobavezujuće radne definicije antisemitizma:

'Antisemitizam je određeno poimanje Židova koje se može iskazivati kao mržnja prema njima. Postoje usmena, pismena i fizička izražavanja antisemitizma koja su usmjerena prema Židovima ili nežidovima i / ili prema njihovoj imovini, ustanovama židovske zajednice, te židovskim vjerskim objektima.'“, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragana Čovića. 

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 20:10