StoryEditor
PREDSJEDNIK SDA

Izetbegović: Kratki popis izdaja Trojke stao je na 14 stranica, servilni su prema HDZ-u, narko mafija se žalila da ne može doći do mene

Piše Desk  /  08.05.2024., 10:25h

U tim prepiskama kriminalci kažu da ne mogu nikako doći do mene i do vrha SDA. Poslije toga slave poraz SDA u nekim gradovima. To je kompliment za nas, rekao je Izetbegović.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, komentirao je kasno sinoć objavljene prijepiske pripadnika narko kartela preko aplikacije Sky te ustvrdio kako narko karteli nisu mogli ni doći do vrha SDA, ali su im druge stranke koje su financirali bile kanal do institucija. 

"Narko karteli imaju čovjeka kojeg zovu ‘predsjednikom‘"

"Zabrinjavajuće su informacije o prodoru organiziranog kriminala u politiku i utjecaju kojeg su ostvarili, čak i na institucije. U tim prepiskama kriminalci kažu da ne mogu nikako doći do mene i do vrha SDA. Poslije toga slave poraz SDA u nekim gradovima. To je kompliment za nas. Kartel koji raspolaže stotinama milijuna i koji kupuje političare je naišao na zid kada je u pitanju SDA. S druge strane, imaju stranke čije kampanje financiraju, imaju kanal do institucija, imaju čovjeka kojeg zovu "predsjednikom".  

Izetbegović je ocijenio kako je sprega  organiziranog kriminala i politike je izuzetno opasna po državu i društvo, te da svi moraju biti svjesni toga. 

"Trojka servilna prema HDZ-u i SNSD-u" 

Kada je u pitanju aktualna politička situacija, Izetbegović je podsjetio na dešavanja u proteklih godinu dana koje su dovele do ozbiljne krize, ali i koje su potpuno rasvijetlile političke odnose u Bosni i Hercegovini. 

"Prije nekoliko godina nam je vjetar puhao u lice zbog agresivne kampanje koja se vodila protiv nas. To vrijeme je prošlo. ‘Trojka‘ je dobila priliku i pokazali su svoju nesposobnost i servilnost prema SNSD-u i HDZ-u. Pitali su što su to izdali. Mi smo predstavili samo kratki dio onoga što su izdali, predali i prodali. I taj skraćeni spisak je stao na punih 14 stranica", podsjetio je Izetbegović.

Dnevnik.ba 

18. svibanj 2024 11:30