StoryEditor
akcija Meta 2

Predao se Mustafa Karamuja za kojim se tragalo u policijskoj akciji ‘Meta 2‘

Piše fena  /  25.07.2023., 10:26h

Kakanjac Mustafa Karamuja, koji je bio u bjekstvu proteklih sedam dana te je za njim bila raspisana operativna potjernica, predao se danas Tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije - potvrdila je Feni šef Odsjeka za odnose s javnošću, analitiku u planiranje Ureda policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDŽ Aldina Alić.

Karamuja je u akciji Ureda policije ZDŽ kodnog naziva “Meta 2”, trebao biti uhićen 18. srpnja, ali ga policajci nisu pronašli te se od tada za njim tragalo.

-Karamuja se predao Tužilteljstvu ZDŽ, nakon čega je lišen slobode i sada se nalazi u prostorijama Policijske uprave Zenica 1, gdje će nad njim biti provedena kriminalistička obrada - potvrdila je Alić.

U akciji je tada bilo uhićeno 16 policijskih službenika Policijske stanice Kakanj te još tri osobe koje nisu policijski službenici, a Karamuja je smatran organizatorom grupe koja je uhapšena zbog sumnje da su počinili kaznena djela “udruživanje radi činjenja kaznenih djela” u vezi s kaznenim djelima “zluopotreba službenog položaja ili ovlašćenja” te kaznenih djela “uzimanje dara i drugih oblika koristi”, “odavanje službene tajne”, “neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “teška krađa”.

Tom su prilikom pretreseni i prostori u PS Kakanj, kao i njihovi stanovi, kuće i automobili.

Općinski sud u Kaknju, nakon što su mu krajem prošlog tjedna od Tužiteljstva ZDŽ predati uhićeni policajci, za 15 policajaca odredio je jednomjesečni pritvor, dok je za jednog odredio mjere zabrane, a koje se odnose na zabranu rada i zabranu sastajanja sa svjedocima.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 09:00