05.11.2021. Blagaj - Rijeka Buna poplavila je nekoliko ugostiteljskih objekata nakon sto se izlila iz korita. Danas izmjereni vodostaj Bune kaze da je ova rijeka dostigla najvisi vodostaj od pocetka rada stanice 1923. godine.DENIS KAPETANOVIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
mnogi problemi

Posljedice velikog nevremena koje je poharalo HNŽ

Piše Desk  /  06.11.2021., 11:03h
Obilne padaline prouzrokovale su brojne probleme na području Hercegovačko-neretvanske županije.

U izvještaju Županijskog operativnog centra civilne zaštite navodi se kako su u petak, 5. studenog 2021, od ranih jutarnjih sati pripadnici Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo bili angažirani na deblokadi regionalne ceste Konjic-Borci, u naselju Tušćica i deblokadi regionalne ceste Borci-Kalinovik u mjestu Dindol.

Tijekom petka vršena je i deblokada lokalne ceste prema mjestu Hotovlje (Konjic), gdje je prethodne večeri, uslijed obilnih padalina, došlo do aktiviranja klizišta što je ugrozilo lokalno stanovništvo. Napominju i da je naselje Hotovlje, trenutno bez napajanja električnom energijom.

Prema informaciji dobivenoj u petak navečer, neprohodna je i regionalna cesta prema Zabrđanima, također u općini Konjic.

U Mostaru i Konjicu zabilježeno je i nekoliko intervencija ispumpavanja vode u poplavljenim kućama u mostarskim i konjičkim naseljima.

Također, u petak 5. studenog, od 11:20 do 12:35 sati izvučeno je auto s ceste na Buni.

Iz JP-a EP BiH (Javnog poduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine) i iz JP EP HZHB (Javnog poduzeća Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne), navode da je opskrba električnom energijom uredna.

Iz JP Vodovod Mostar kažu da je vodoopskrba uredna, priopćio je Županijski operativni centar HNŽ-a.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 03:50