StoryEditor
uae

Nevjerojatni prizori: Uragan potopio Dubai, grad paraliziran zbog poplava i jakih oborina

Piše desk  /  17.04.2024., 08:55h

Obilne kiše pogodile su u utorak Ujedinjene Arapske Emirate, a prognozira se da će se ovakvi vremenski uvjeti nastaviti do srijede. Prizori iz Dubaija poprilično su nevjerojatni, a sve je opisao Hrvat koji se trenutačno ondje nalazi.

Društvene mreže pune su objava koje prikazuju nevrijeme koje je pogodilo Dubai te grad koji je paraliziran uslijed poplava i jakih oborina. Nakratko je bio zaustavljen i promet u velikoj međunarodnoj zračnoj luci u Dubaiju. 

Hrvat koji se trenutačno nalazi u Dubaiju opisao je cijelu situaciju. "Došli smo tu prije četiri dana, na godišnji odmor, supruga i ja te dvoje klinaca. Ostat ćemo, ako sve bude ok", rekao je na početku. 

Dodao je kako se nadaju da će u petak otići u Zagreb preko Beča. "Dobili smo neka manje više nebitna upozorenja kako će biti ružno vrijeme te da se ne plovi brodovima te po mogućnosti ne rezervira let za utorak ako nije već rezerviran", kazao je za Dnevnik.hr.

U utorak u pet ujutro više uragana je doslovno potpilo Dubai. "Svi trgovački centri su potopljeni, a nema slobodnog pravca prema gradu. Hotel u kojem smo mi je dosta stradao u uraganima, počupane su palme u dvorištima, krov je na jednom mjestu oštećen i stakla razbijena", rekao je.

Otkrio je kako su za vrijeme ručka evakuirani u svoje sobe. "U našem hotelu je po sobama prodrla voda, u malim količinama. Ulice su poplavljene i nema automobila po cestama izuzev pick-upova, policije i vatrogasaca. Očekuje se smirivanje vremena u četvrtak ujutro", zaključio je.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 11:23