StoryEditor
ministar obrane

Podžić traži sankcije protiv srpskih časnika u OSBiH koji su nazočili proslavi Dana RS

Piše desk  /  10.01.2022., 20:15h
Ministarstvo obrane BiH je u skladu s nadležnostima definiranim Zakonom o obrani BiH pokrenulo postupak utvrđivanja činjenica, a u vezi s prisustvom pripadnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na obilježavanju 9. siječnja, Dana Republike Srpske, potvrđeno je za N1.

Ministar obrane BiH Sifet Podžić zatražio je od Načelnika zajedničkog stožera OSBIH da se poduzmu mjere u vezi s prisustvom određenih službenika ove institucije na obilježavanju neustavnog Dana Republike Srpske.

Zatražen je postupak utvrđivanje činjenica zbog prisustva zamjenika ministra obrane BiH Mirka Okolića, zamjenika načelnika Zajedničkog stožera OSBiH Gojka Kneževića, zapovjednika Operativnog zapovjedništva OSBiH generala majora Radovana Ilića, kao i tri brigadira, dva generala te zapovjednika Šeste brigade u Banjoj Luci, kao i Milorada Krajšumovića zapovjednika 3. Pješadijskog puka (RS) i brigadira Zorana Dunovića, zamjenika zapovjednika Zapovjedništva podrške Oružanih snaga BiH za operacije.

S obzirom na informaciju da danas na poslu u Ministarstvu obrane BiH nisu bili prisutni određeni vojnici, starješine i civili, N1 saznaje da su uzeli dan od godišnjeg odmora te na kraju mjeseca neće moći taj dan prikazati kao praznik.

Također, ministar Sifet Podžić je izdao naređenje generalu OSBiH Senadu Mašoviću da pokrene postupak protiv starješina te da predloži sankcije koje mogu biti kako iz njegove, tako i iz ministarske nadležnosti ili mogu biti proslijeđene prema nadležnim pravosudnim institucijama.

Dnevnik.ba

13. svibanj 2024 17:27