Varaždin, 06.08.2022 - Dvanaest osoba je poginulo, više od 40 je ranjenih, u prometnoj nesreći koja se oko 5,40 sati dogodila na autocesti A4 u smjeru Zagreba, izjavio je na konferenciji za novinare ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.DAMIR SENČAR - Hina
StoryEditor
slijetanje poljskog busa na a4

Očevid i obdukcije tijela poginulih vozača i hodočasnika završeni: Tijela se predaju obiteljima

Piše desk  /  10.08.2022., 11:35h

Pacijenti koji su bili smješteni u zagrebačke bolnice, a koji su se oporavili, danas kreću u Poljsku.

Očevid i obdukcije tijela poginulih vozača i hodočasnika, koji su stradali u prometnoj nesreći, 6. kolovoza na autocesti A4 u smjeru Zagreba, su završeni. Tijela se predaju obiteljima, prenosi Narod.hr.

Pacijenti koji su bili smješteni u zagrebačke bolnice, a koji su se oporavili, danas kreću u Poljsku.

Dvije osobe bit će puštene kući iz KBC-a Zagreb, a jedna iz KB-a Dubrava.

Još je sedmero pacijenata u varaždinskoj bolnici. Dvoje najteže ozlijeđenih trenutno je stabilno.

Stradale su 44 osobe, od toga 12 smrtno, a 32 su ozlijeđene

Podsjetimo, u prometnoj nesreći koja se oko 5,40 sati ujutro dogodila u subotu, 6. kolovoza na autocesti A4 u smjeru Zagreba, kada je s kolnika sletio autobus poljskih nacionalnih registarskih oznaka koji je prevozio putnike na hodočašće u Međugorje, stradale su 44 osobe, od toga 12 smrtno, a 32 su ozlijeđene.

Autobus je bio registriran u Poljskoj i prošao je sve propisane preglede, izvijestili su iz poljskog Ministarstva infrastrukture. Autobusom su putovale 44 osobe, uključujući šest časnih sestara, tri svećenika i dva vozača.

‘Vozilo je proizvedeno 2011. godine, registrirano je u Poljskoj i ima sve zakonom propisane preglede, tehnički pregled je obavljen u lipnju ove godine i vrijedio je do 13. prosinca 2022. godine’, stoji u priopćenju Ministarstva infrastrukture Poljske objavljenom na Twitteru.

Autobus sa hodočasnicima krenuo je iz Varšave u petak, 5. kolovoza ujutro, a u Međugorje su trebali stići u ranim poslijepodnevnim satima u subotu. Bus je pripadao prijevozničkoj tvrtki Megapol iz Płońska a za portal onet.pl Jacek Antonszkiewicz, direktor Megapola potvrdio je da je autobus njihov, te da je bio tehnički ispravan.

‘U šoku sam, vozači nisu početnici i ne vjerujem da su mogli zaspati tijekom vožnje’, rekao je Antonszkiewicz.

Papa Franjo izrazio je u nedjelju, 7. kolovoza duboku bol povodom teške prometne nesreće.

Dnevnik.ba

23. rujan 2022 05:20