StoryEditor
nesreća na području Ratca

Albanku koja je usmrtila brata i sestru kod Dubrovnika pustili iz bolnice pa odmah uhitili

Piše desk  /  11.04.2024., 16:07h

Do 13. travnja u općini Gradac proglašeni su dani žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, a tijekom dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima.

Vozačica (29) koja je skrivila prometnu nesreću u kojoj su, na području Ratca, smrtno stradali brat i sestra, puštena je jutros iz bolnice te je uhićena, piše Dubrovački dnevnik.

Strana državljanka je zadobila lakše tjelesne ozljede, ozljede trbušne stijenke, zbog čega je bila zadržana u bolnici. Potom je uhićena zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom, a u međuvremenu je bila pod policijskim nadzorom.

U nesreći su poginuli Stjepan (21) i Katarina (19) Đerek iz Gradca gdje su proglašeni dani žalosti.

Teška prometna nesreća dogodila se 9. travnja oko 20:30 na državnoj cesti D-8 na predjelu Ratac kod Slanog.

“Do prometne nesreće je došlo kada je vozačica osobnog vozila slovačkih registarskih oznaka započela nepropisno pretjecati vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s osobnim vozilom makarskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin. Uslijed sudara na mjestu događaja smrtno je nastradao 21-godišnji vozač i putnica iz njegovog vozila, 19-godišnja hrvatska državljanka, dok je vozačica koja je izazvala prometnu nesreću, 29-godišnja državljanka Albanije, zadobila lakše tjelesne ozljede”, javila je tada policija.

Od 10. do 13. travnja u općini Gradac proglašeni su dani žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, a tijekom dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima.

“Izražavamo najdublju sućut obitelji, zaista je riječ o dvoje prekrasne dice, dva mlada života”, kratko je kazao načelnik Općine Gradac, Matko Burić koji je proglasio tri dana žalosti.

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, u kafićima koji u ovom malom dalmatinskom mjestu rade, utihnula je glazba.

Nije bilo predviđenih događanja za iduća tri dana, osim za nedjelju kada je trebao biti buvljak, no tamošnja turistička zajednica je to otkazala.

Djevojka je, kako doznajemo, išla u Dubrovnik u srednju školu i brat je u srijedu išao po nju te su bili na putu prema doma. Bila je maturantica, školovala se za medicinsku sestru.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 13:28