StoryEditor
huliganski neredi u ateni

Objavljena nova snimka navijačkog nereda. Šef sindikata policije: "Dogodile su se tragične greške"

Piše desk  /  16.08.2023., 13:33h

Grčka policija još uvijek nije otkrila tko je ubojica 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa. Kako javljaju grčki mediji, krenula je analiza mobitela uhićenih Boysa.

Protothema piše da je osiguranje oduzelo mobitele uhićenim Boysima, a SKAI navodi da je obrada podataka s nekih mobitela počela. Objavili su fotografiju povijesti pretraživanja Google Mapsa na jednom od mobitela. Kako piše SKAI, u povijesti pretraživanja nalaze se adrese stanova u Ateni, u Ampelokipi i Maroussi, a posljednja je s tog mobitela pretražena stanica Eirini.

Objavljena nova snimka

SKAI navodi i da trenutak kad je ubijeni navijač AEK-a uboden nožem nije snimljen nadzornim kamerama jer se "dogodio u slijepoj točki, odnosno na mjestu koje nije pokriveno kamerama". Portal Iefimerida piše da je policija došla do zaključka da je Katsouris nožem uboden na mostu u blizini stadiona koji nije pokriven kamerama.

Ipak, jedan prolaznik navodno je predao policiji snimku koju je snimio i policija se nada da će iz nje dobiti više informacija.

Danas bi trebali biti objavljeni rezultati usporedne DNA analize optuženika i žrtve.

Predsjednik sindikata policajaca: Analiza mobitela će odigrati važnu ulogu

Predsjednik Sindikata zaposlenika policije George Kalliakmanis istaknuo je danas da se mobiteli koji su oduzeti uhićenim Boysima već istražuju i da će oni odigrati važnu ulogu. U izjavi za medije je dodao da se čini da osoba koja je ubila 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa nije bila uključena u direktnu borbu s njim.

Dodao je da su u policiji napravljene greške. "Dogodile su se tragične greške. ELAS je učinkovita organizacija, ali greške su napravile pojedine osobe", dodao je. Što se tiče tijeka istrage, predsjednik Sindikata policijskih službenika naglasio je da se tragovi telefona već istražuju i da će upravo oni odigrati važnu ulogu.

"Tijekom sukoba na kamerama se vidi da su neki ljudi pretukli ubijenog Michalisa. Pokušavamo sa snimki razaznati o kome se radi, ali to je jako teško. Čini se da onaj tko je ubo nožem Michalisa nije bio jedan od onih koji su ga pretukli", rekao je Kalliakmanis.

Odvjetnik ubijenog navijača: Pitanje je dana kad će otkriti ubojicu

Identifikacija počinitelja ubojstva Michalisa Katsourisa pitanje je dana, rekao je odvjetnik obitelji preminulog navijača AEK-a. "Obitelj je ožalošćena i ne želi sudjelovati ni u kakvoj javnoj raspravi", rekao je Stavros Georgopoulos za ERT.

Rekao je da se prošlih dana pojavilo puno izjava koje "iskrivljavaju stvarnost, vrijeđaju uspomenu na Michalisa ili pokušavaju utjecati na odluke suda". "Objavljene su izjave da je Michalisa greškom ubio prijatelj navijač AEK-a. To vrijeđa našu inteligenciju", komentirao je Georgopoulos.

Grčki medij: Ubojica ima tetovažu na vratu

Grčki medij Newsit piše da prvi uzorci DNA prikupljeni s odjeće i tijela Michalisa Katsourisa ne vode do specifičnog genetskog koda te da se istražitelji sada fokusiraju na snimku na kojoj su zabilježeni neredi ispred stadiona AEK-a.

Kako prenosi grčki ERT, policija sada provjerava snimke i fotografije na zaplijenjenim mobitelima uhićenih Boysa, pokušavajući identificirati muškarca koji je ubio Katsourisa. Ovaj medij navodi da vlasti još nisu identificirale ubojicu, ali da su utvrdile da ima tetovažu na vratu. Do sada nisu uspjeli razabrati dizajn.

U petak je, pišu grčki mediji, započeo proces identifikacije DNA i genetskog materijala, kao i mrlja krvi iz dokaza koje je prikupila grčka policija s ciljem pronalaska odgovornih za ubojstvo Katsourisa. Rezultati usporedbe DNA petero glavnih osumnjičenih i žrtve trebali bi biti objavljeni danas.

Grčki mediji navode da će policija u istrazi koristiti poseban softver koji mjeri biometrijske karakteristike, budući da je na snimkama većina počinitelja u crnoj odjeći i potpuno prekrivenih lica. Pomoću ovog posebnog softvera može se izmjeriti biometrija nečijeg tijela, što će pomoći u utvrđivanju ubojice 29-godišnjeg navijača AEK-a. Policija, navode grčki mediji, vjeruje da bi Michalisov ubojica mogao biti bilo tko od onih koji su sudjelovali u incidentima.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 12:44