StoryEditor
POLICIJA U NEVOLJI

Novi zaplet u slučaju: Tehnički problemi zakočili istragu o nestanku Mateja Periša

Piše Desk  /  09.02.2022., 09:20h
Pretpostavlja se da bi ovaj problem znatno olakšao pronalazak Matejeva telefona.

Potraga za Matejem Perišem (27) još uvijek nije dala odgovor na pitanje što se nestalom Splićaninu dogodilo uoči Nove godine u Beogradu, a prema saznanjma lista Nova, istragu koče podaci do kojih policija nije uspjela doći zbog tehničkih nedostataka.

Riječ je o podacima vezanima za komunikacije koje je nestali mladić imao, a zbog određenih tehničkih problema policija ne može doći do njih. Pretpostavlja se da bi ovaj problem znatno olakšao pronalazak Matejeva telefona, prenosi Jutarnji.

Inače, telefon Mateja Periša posljednji put je lociran u blizini Velikog ratnog otoka, na ušću Save u Dunav. On je lociran čak dva i pol sata nakon što je nestali Splićanin posljednji put viđen, odnosno nakon snimke na kojoj se vidi da se spušta niz stube koje vode prema Savi.

Upravo je Matejev telefon unio novu zabunu u cijeli slučaj jer se postavlja pitanje kako je moguće da je aparat odašiljao signal dva i pol sata nakon što je mladić posljednji put viđen i pod uvjetom da je bio u vodi.

Pitanje je dodatno otvorila činjenica da je proizvođač aparata istaknuo da je to nemoguće. O tome je ranije govorio otac nestalog Splićanina, Nenad Periš.

- Kako je moguće da se signal pojavljuje pokraj Ratnog otoka, oko 4.15 sati, a to je oko dva sata i 20 minuta nakon zadnje Matejeve snimke pokraj „Savanove“ u 1.55? Kako je moguće da mobilni telefon reagira ako se nalazi u rijeci? Ako je Matej potonuo u rijeku, a mobitel mu je bio u džepu, onda je nakon 2.20 sati on neupotrebljiv, mokar, na dnu rijeke i ne bi mogao davati signal. Proizvođač mobitela kaže da može davati signal ako je mokar najviše pola sata. Dakle, ako je mokar, ne bi zasigurno mogao davati signal nakon gotovo dva i pol sata“, izjavio je nedavno Periš za hrvatske medije.

Ipak, ovo pitanje je i dalje otvoreno, navodi list Nova.

Podsjetimo, za nestalim Splićaninom se traga više od mjesec dana, nakon što je posljednji put viđen uoči Nove godine u klubu "Gotik". Mladić je s društvom došao u Beograd kako bi se proveo.

U potragu za Matejem uključene su snage hrvatske policije, koja intenzivno surađuje sa srpskom, a fokus istrage je na pretraživanju rijeke Save. Tijekom potrage korišteni su i sonari, međutim, ništa nije dalo rezultata.

Ono što je i dalje ostalo pod znakom pitanja jesu razlozi zbog kojih je mladić kobne večeri napustio klub "Gotik".

Kamere "Gotika" nisu radile u noći između 30. i 31. prosinca te je ovo pitanje ostalo bez odgovora.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 11:22