StoryEditor
srbija

Još se traga za tijelom djevojčice: Dvije su teorije zašto ne žele reći gdje je Danka

Piše desk  /  10.04.2024., 08:52h

U Srbiji je 26. ožujka nestala dvogodišnja djevojčica Danka Ilić u Banjskom Polju kod Bora u Srbiji. Njezino tijelo i dalje se traži iako su ubojice priznali zločin, a sada postoje dvije teorije zašto ne žele reći gdje su sakrili tijelo.

Kako se neslužbeno doznaje, policija je pokucala na vrata školskog prijatelja osumnjičenog Dejana Dragijevića. "Inspektori su obavili razgovor s Dejanovim školskim prijateljem kojeg zovu Sima i živi u selu Zlot. Nije poznato koje im je on informacije otkrio, a u međuvremenu pretraženi su i drugi spremnici vode", rekao je izvor srbijanskog Informera. 

Uz potok su tri spremnika koja su se nekada koristila za navodnjavanje njiva, sada ih samo prazne do dna da vide da nisu tu bacili dijete. Svetlana, majka uhićenog Dejana Dragijevića i preminulog Dalibora, nalazi se u svojoj kući, a na trenutak je izašla do policajca koji osigurava prolaz do njene kuće, nešto mu kazala te se brzo vratila u dvorište.

Veliki broj vatrogasaca pretraživao je teren oko kuće osumnjičenog Dejana Dragijevića, a srbijanski mediji pišu kako je njihova pretraga na tom mjestu završila. Oni su pretraživali nepristupačan teren na kraju jednog dvorišta u blizini kuće osumnjičenog iz Zlota. Na tom mjestu ostala je cisterna koja je kasnije pristigla. Policija ima dvije terorije: Dankino tijelo je ili u spremniku vode ili na groblju u nečijem grobu. 

Osumnjičenom Srđanu Jankoviću (50) u jeku potrage za devojčicom Dankom umrla je bivša punica. "Imala je 73 godine, a preminula je samo dan nakon rođendana jednog od unuka. Srđan i njegova bivša supruga nisu ostali u dobrim odnosima, tako da ne vjerujemo da je bio na sahrani", navode susjedi sela Luka. 

Susjedi su ispričali i kako je Srđan nekoliko desetljeća bio u braku sa suprugom s kojom ima sina. "Dečko s obitelji posljednjih pet godina živi u inozemstvu, a zbog posljednjih događaja s ocem nije dolazio u Srbiju. Osumnjičeni Janković i njegova supruga rastali su se prije nekih godinu dana. On je bio kod oca u selu Luka, dok bivša partnerica živi i radi u Boru", dodaju. 

Dodaje se i još jedna bizarna stvar. Naime, prema objavama na društevnim mrežama, obitelj Srđanove bivše supruge dijelila je apel da se djevojčica Danka Ilić pronađe, ni ne sluteći da će za nekoliko dana njihov bivši zet postati osumnjičeni ubojica. "Srđana je žena odjednom napustila, a mi nikada nismo sumnjali da oni imaju neke probleme s obzirom da su uvijek djelovali kao zaljubljeni tinejdžeri", zaključuju susjedi. 

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 10:26