StoryEditor
livno

Novi saziv Vlade HBŽ-a održao prvu sjednicu

Piše fena  /  29.02.2024., 17:05h

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) u četvrtak je održala 1. sjednicu i donijela Odluku kojom se daje suglasnost na Ugovor o prijenosu koncesije, odnosno na potpuni prijenos prava i obveza definiranih Ugovorom o koncesiji sklopljenog 28. siječnja 2011. godine između Ministarstva gospodarstva HBŽ-a i gospodarskog društva "Balkan Energy Wind" d.o.o. Livno.

Vlada je donijela Odluku o godišnjoj ocjeni rada policijskog komesara za 2023. godinu kao i Odluku o izmjeni Odluke o imenovanju članova pregovaračkog tima Vlade HBŽ-a za izradu novog Kolektivnog ugovora za uposlenike županijskog Ministarstva unutarnjih poslova, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Doneseno je i Rješenje o imenovanju Tima za sprječavanje korupcije u Hercegbosanskoj županiji. Zadaća Tima je realizacija i provođenje Akcijskog plana kao i koordinacija aktivnosti svih institucija i javnih službi u županiji u sprječavanju korupcije.

Također, donesena je Odluka o davanju ovlaštenja predsjedniku Vlade HBŽ-a Ivanu Vukadinu da s predsjednikom Vlade Zapadnohercegovačke županije Predragom Čovićem supotpiše zamolbu/zahtjev za pokretanje postupka donošenja Odluke Vlade Republike Hrvatske (RH) o financijskoj pomoći BiH za projekt rekonstrukcije/izgradnje ceste Posušje - Aržano, dionica Vir - granični prijelaz Pazar Aržano.

Jednoglasno je donesena je i Odluka o davanju suglasnosti na prijedlog Odluke o izmjeni Programa gospodarenja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području općine Kupres.

Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja Vlada je donijela na današnjoj sjednici. Ovom odlukom usvaja se Preporuka Povjerenstva za provedbu zajedničkih javnih nabava roba za korisnike Proračuna HBŽ-a u provedenom otvorenom postupku javne nabave robe toneri i punjenja za printere, faks aparate i aparate za kopiranje za sve korisnike Proračuna HBŽ-a (LOT 1).

Usvojena je i Preporuka Povjerenstva za provedbu zajedničkih javnih nabava roba za korisnike Proračuna HBŽ-a u provedenom otvorenom postupku javne nabave robe tiskanice, obrasci, djelovodnici, zapisnici i ostali tiskani materijal za sve korisnike Proračuna (LOT 2).

Vlada je, također, usvojila Preporuku Povjerenstva za provedbu zajedničkih javnih nabava roba za korisnike županijskog Proračuna u provedenom otvorenom postupku javne nabave robe uredski materijal za sve korisnike Proračuna Hercegbosanske županije (LOT 3).

Doneseno je i Rješenje o razrješenju članova županijskog Stožera civilne zaštite kao i Rješenje o imenovanju članova županijskog Stožera civilne zaštite.

Vlada je primila k znanju Informaciju o zaključenju prijateljske nagodbe pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu.

Na koncu donesena je Odluka kojom se daje suglasnost ministru znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ-a Anti Tadiću za potpisivanje Sporazuma o međusobnoj suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja RH-a, koji za cilj ima pomoć i pružanje stručne potpore oko organizacije posjeta učenika završnih razreda osnovnih škola Vukovaru - Gradu Heroju u sklopu izvanučioničke - terenske nastave povijesti.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 03:50