StoryEditor
užasno

Nove snimke iz zraka: Sarajevsko naselje i dalje pod vodom

Piše Desk  /  06.11.2021., 11:57h
Sarajevsko naselje Rajlovac i dalje je poplavljeno nakon obilnih padalina iz prethodnih dana.

Kako se vidi na novom videu naselje je pod vodom, iako nadležni tvrde da se stanje u Kantonu Sarajevo stabilizira i da je situacija bolja nego jučer, piše Klix.ba.

Brojni objekti su poplavljeni, uključujući prostorije velikog broja gospodarskih subjekata, ali i privatni domovi.

Podsjetimo, Bosna se jučer izlila na ovom području, nakon čega su spasitelji sa čamcima i na bagerima evakuirali veliki broj stanovnika i radnika.

Dobar dio naselja koja se napajaju sa stanice Reljevo i dalje nema struju, a brojne kuće su i bez opskrbe vodom.

Iz Federalne uprave civilne zaštite kazali su da je vodostaj rijeke Željeznice u Sarajevu i dalje u porastu, a vodostaj drugih rijeka bilježi blagi pad.

Kako javlja fotoreporter portala Klix.ba, na Ilidži je i dalje poplavljena okolina korita rijeke Željeznice, a brojni ugostiteljski objekti pretrpjeli su značajnu štetu.

Vodostaji rijeka u Zeničko-dobojskom kantonu u blagom su opadanju, a civilne zaštite i mehanizacija tijekom protekle noći spriječile su veće štete po stanovništvo.

Prema informacijama iz županijske uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona vodostaji rijeka u ovom kantonu su normalni iako su se izlile iz svoga korita i u nekoliko općina prijetile plavljenju objekata.

Na području Grada Zenica podvožnjak u naselje Blatuša je poplavljen te se promet odvija trotoarima, a rijeka Bosna se izlila na lokalitetu Kamberovića polje na pješačku stazu s desne strane obale. Pripadnici civilne zaštite protekle noći postavili su pješčane nasipe na lokalitetu Ušća kako bi se spriječilo prodiranje vode ka objektima i na prometnicu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:04