StoryEditor
reakcija

Naša stranka: Dodiku treba odgovoriti jezikom sile, očekujemo da ga međunarodna zajednica smijeni

Piše desk  /  11.12.2021., 09:47h
"Dodikova destruktivnost prema Bosni i Hercegovini pokazat će se kao samodestruktivnost prema njemu samom, ali i Republici Srpskoj", istaknuli su iz Naše stranke, komentirajući jučerašnju odluku NSRS.

“Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske pokazala je svu destruktivnost politike Milorada Dodika. Destruktivnost je posebno pokazana činjenicom da je na sjednici zabranjeno obraćanje predstavnici OHR-a. To mora biti shvaćeno kao zatvaranje vrata cjelokupnoj međunarodnoj zajednici i odbijanje rješavanja krize diplomatskim sredstvima”, naveli su iz Naše stranke.

Dodik, kažu, govori jezikom jednostranosti, neuvažavanja drugih, jezikom sile.

“To je znak da samo takav jezik može i razumjeti pa mu njim treba biti i odgovoreno. Takvim mu jezikom mora biti odgovoreno i zbog predloženih zaključaka koji su protuustavni. Očekujemo takav odgovor od međunarodne zajednice i ohrabrujući su sve češći istupi njenih predstavnika kojima se pokazuje namjere za njegovo sankcioniranje pa i smjenu”, zaključuju iz Naše stranke.

Podsjećamo, na 24. posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske usvojena je Deklaracija o ustavnim principima i četiri informacije sa zaključcima o prijenosu nadležnosti s razine BiH na razinu entiteta.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 21:58