StoryEditor

Dodik: "Bosanski muslimani ne žele živjeti s nama, zveckanje oružjem dolazi iz Federacije"

Piše desk  /  29.04.2024., 13:27h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako je "BiH promašaj" te kako "zveckanje oružjem dolazi iz Federacije". Također, Dodik je kritizorao i "Nacionalni molitveni doručak" koji je organizirao bošnjački član Predsjedništva Denis Bećirović a koji je okupio političke dužnosnike bliske SDP-u i nekoliko veleposlanika.

 

"U nedostatku ideja u promoviranju unitarne BiH, Bećirović je sazvao ‘nacionalni molitveni doručak‘ da ‘svi postanu jedno‘. Spisak gostiju na tom tragikomičnom skupu dovoljno govori. Svakodnevne prijetnje ratom, sukobima i zveckanje oružjem dolaze iz Federacije i nekako nađu da u sve upetljaju i molitvu. Šteta koju su bosanski muslimani napravili pokretanjem priče o rezoluciji o Srebrenici i svojim jednostranim aktivnostima je nepopravljiva", poručio je Dodik na društvenoj mreži X.

Nemoguće je, dodao je, vratiti se natrag i pretvarati se kao da se ništa nije dogodilo. 

"Dogodilo se. I to mnogo toga. Vidjeli smo da bosanski muslimani ne žele živjeti s nama, da žele trajno ukinuti Republiku Srpsku i označiti cijeli srpski narod kao genocidan. Pokazali smo što mislimo o tome i uradili smo sve da obavijestimo one koji žele dobro i Republici Srpskoj i BiH da takve namjere vode raspadu zajednice koju sada poznaju. Ne postoji druga opcija", istaknuo je predsjednik RS-a.

Nitko, dodaje, ne može natjerati srpski narod da živi s onima koji rade na njegovom uništenju.

"U tome im nikakve molitve ne mogu pomoći. Čak ni povlačenje rezolucije ne može jamčiti nastavak funkcioniranja BiH, jer kako vjerovati onima koji stalno rade protiv vas. Ta priča nema budućnost, BiH je promašaj", mišljenja je Dodik.

Naveo je i kako je to najveći neuspjeh međunarodne zajednice i slika tog promašaja je i jeftini pokušaj okupljanja pod okriljem Amerikanaca i sa Schmidtom (visokim predstavnikom) u Sarajevu. 

"Tamo nema Republike Srpske i neće je nikada biti na mjestu gdje se odobrava kršenje prava i zakona. A bez Republike Srpske nema ni BiH.  Taj otužni skup je dokaz podaništva, dodvoravanja Amerikancima i pokazatelj ko je gazda, gdje ih i za koga veže i gdje se veže konj. U vrijeme dok je potpuna kriza, izazvana odlukama nelegalnog Nijemca, Bećirović i Nikšić mirno sjede i mole se sa Schmidtom. To je taj odnos koji oni imaju prema institucijama i ljudima koji žive u BiH. Potpuno podaništvo", poručio je Dodik.

Dnevnik.ba

16. svibanj 2024 11:36