StoryEditor
5. i 6. svibnja u Ljubuškom

Na ‘Hercegovina Travel Festu‘ čovjek koji pomiče granice prešavši 3500 km biciklom na ruke

Piše fena  /  04.05.2023., 15:59h

„Hercegovina Travel Fest“ koji se 5. i 6. svibnja održava u Ljubuškom i ove godine donosi nevjerojatne priče ispričane kroz iskustva putnika i avanturista koji su proputovali svijet i osjetili radost otkrivanja novih krajolika, mjesta i kultura.

-Cilj nam je motivirati i uvjeriti sve ljude da se mogu odvažiti i učiniti prvi korak u otkrivanju svijeta, a vjerujemo da imamo i jednu posebnu priču koja će se još dugo prepričavati i čiji sadržaj će motivirati druge da se i oni otisnu na svoje novo putovanje, ističu organizatori.

Slaven Škrobot, putnik i bloger koji je svoj invaliditet pretvorio u hrabru i motivirajuću priču, dočarat će posjetiteljima „Hercegovina Travel Festa“ kako izgleda otisnuti se na putovanje dugo 3500 km u „kolicima za osmijehe na licu“.

Unatoč invaliditetu, Slaven Škrobot odlučio je živjeti svoje snove i putovati svijetom te o svojim pustolovinama i problemima s kojim se susreće pisati na svojem blogu. Iako je već nebrojeno puta pomaknuo vlastite i tuđe granice te svojim usponima na razne vrhove u kolicima rušio svjetske rekorde, prošle godine odlučio se na jedan sasvim novi izazov. S posebno prilagođenim biciklom na ruke krenuo je iz Savudrije i u šest mjeseci putovanja „dobiciklirao“ do Istanbula. Tijekom tog putovanja prikupio je 150.000 kuna donacija za kupovinu četiri posebno prilagođena bicikla za četvero potrebitih, jer je upravo jedan takav njemu promijenio život i dao osjećaj slobode kretanja.

Njegovo predavanje moguće je poslušati u subotu na „Hercegovina Travel Festu“, koji će se održati u Kulturnom centru u Ljubuškom. Ulaz je besplatan.

Osim njega, na drugom po redu „Hercegovina Travel Festu“ u iduća dva dana svoja iskustva predstavit će i Miro Aščić, Srđan Šajinović, Krešimir Sučević Međeral i Elizabeth Duong.

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 01:55