StoryEditor
leskovac, srbija

Mladenci dali posebne upute gostima u vezi poklona, šokirali se kad su sutradan otvarali kuverte

Piše desk  /  14.04.2022., 11:49h
Jedna stara izreka kaže da se poklonu u zube ne gleda, no kada je riječ o vjenčanjima i poklonima za mladence često se događa da oni prije veselja svojim gostima naglase što žele da im se donese kako im se ne bi gomilali nepotrebni pokloni.

Većina mladenaca smatra da je najbolji poklon novac te da njime mogu kupiti ono što im je zaista potrebno, iskoristiti ga po volji i na koncu pokrpati troškove organizacije. Tako je jedan mladi bračni par iz Leskovca (Srbija) odlučio svojim gostima prije vjenčanja priopćiti da je najbolje da im na poklon donesu kuverte s novcem.

Uz to su susjedstvu objašnjavali zbog čega misle da je novac najbolji poklon za veselje.

- Mi tim novcem možemo platimo barem restoran, odijelo, iznajmljivanje vjenčanice, a uređajima i bijelom tehnikom ne možemo ništa. Jedino da preprodajemo te poklone, jer smo kuću odavno opremili - pričali su mladenci.

Međutim, ovaj njihov stav je razbjesnio mnoge rođake, pa i susjedstvo, koji su zbog svoje ljutnje došli na ideju da im donesu prazne kuverte na svadbu. Kako su susjedi pričali, na svadbi je na samom ulazu stajala kutija u kojoj se gosti trebali ubaciti kuverte. Mladenci su bili odmah pored nje i čekali goste da se fotografiraju.

- Pažljivo su promatrali tko ubacuje kuvertu, a tko je donio poklon. Bilo je dosta zvanica s kuvertama - pričala je jedna susjeda koja je bila gošća na svadbi.

I sve bi bilo idealno i mladenci bi bili zadovoljni i ostvarili bi svoje planove da je u svim tim kuvertama zaista bio novac. Susjedi su poslije veselja proširili priču o dogovoru o  praznim kuvertama, točnije kuvertama u kojima su gosti stavili papirne maramice na kojima su kemijskom olovkom napisali "100 era", "50" era.

- Jutro nakon svadbe mladenci su bili bijesni kada su otvarali kuverte, kuća se orila. Kažu da je bar dvadesetak kuverti bilo prazno ili s papirnim maramicama. Došli, najeli se i napili se i donijeli maramice - pa sramota, pričali su u kući. Svojim novcem su plaćali troškove veselja, a nisu stigli ni na putovanje na koje su planirali otići ako im pritekne neki euro - prepričavala je prva susjeda novopečenog bračnog para,. piše srbijanski Blic.rs.

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 05:30