StoryEditor
jadno i bijedno

Martina Mlinarević krši izbornu šutnju, laže, petlja i pravda se: Kutije su u redu

Piše DESK  /  02.10.2022., 17:24h


Martina Mlinarević, Komšićeva veleposlanica u Češkoj, vulgarnim jezikom, nedostojnim dužnosti koju obnaša, obratila se građanima BiH koji su upozorili da na nepravilnosti na biračkom mjestu u veleposlanstvu BiH Pragu u Češkoj.

Naime, Mlinarević je objavila fotografiju sebe kako glasuje u veleposlanstvu BiH u Češkoj, a korisnici društvenih mreža su odmah primijetili kako odlaže glas u nešto što izgleda kao kutija od usisivača ili čizmica ili nekog sličnog predmeta za široku upotrebu a ne kao kutija koja se može zapečatiti i u koju je sigurno odlagati glasove.

Umjesto da odgovori argumentirano na zabrinutost građana BiH, Mlinarević u najgorem kabadahijskom i uličarskom maniru odlučila kočijaškim rječnikom obračunati s građanima.

Pored toga što se odvratnim kočijaškim rječnikom obračunavala s građanima BiH, Mlinarević je prekršila i pravila (pred)izborne šutnje budući da je HDZ BiH optužila da je "fašistička stranka" što može utjecati na odliku građana da glasuju za ovu stranku.

"HDZ-ovska fašistička podlost seže sve do ove razine psihopatologije. Psihopatama kratko - sve ambasade u kojima se glasa u svijetu imaju identične kutije, koje su dobile od Centralne Izborne Komisije, a koje su diplomatska pošta, obzirom da građani u inozemstvu ne ubacuju glasačke listiće tek tako, nego u zatvorene koverte, o psihopate fašistoidne. Ali znate to vi sve, samo ste smećad, psihopatska. Na slici smeće podlo i sve iste glasačke kutije u svim ambasadama diljem svijeta. Na krivu ste se namjerili, još odavno. Izdržat ću ja sve vaše ogavnosti da mogu svjedočiti za one koji dolaze, uspravno do kraja. Kako biti jak, od smeća veći uvijek", odvratna je poruka građanima BiH veleposlanice BiH u Pragu. 

image

Status Martine Mlinarević

SCREENSHOT -

Osim što je vulgarna i prilično nepismena (nismo intervenirali u njenu izjavu gore), veleposlanica Mlinarević je i sama sebe uvalila u laž.

Naime, članak Izbornog zakona koji govori o tehničkim karakteristikama izbornih kutija govori kako kartonske kutije koje su u bh veleposlanstvu u Češkoj, a koje su vidljive na fotografijama tamošnje veleposlanice objavljenim na Facebooku, ne odgovaraju propisima. 

''Transparentne kutije koje se koriste na biračkom mjestu na izborima u Bosni i imaju sljedeće karakteristike: transparentna glasačka kutija je izrađena od polipropilena (C3H6), dimenzije gornji širi dio 570 (s ručkama *540mm*, donji uži dio 410*410 mm i visina 460mm, debljina stijenke iznosi 3mm, težina 3 kg, kapacitet 2000-2500 glasačkih listića formata A4 i prorez za ubacivanje glasačkog listića na poklopcu je dimenzija 230*21mm. Također, spomenuti član govori i o plombi-pečatu koji osigurava kutiju koja je u praškom slučaju od kartona s vidljivim manjkavostima. 

Inače, ovo nije prvi put da se veleposlanica Mlinarević najvulgarnijim mogućim jezikom obraća građanima BiH. Ona redovito o građanima BiH hrvatske nacionalnosti redovito naziva UZP-ovcima i fašistima, Hercegovinu naziva "žlibinom" i koristi doslovno svaku priliku da širi mržnju prema građanima BiH hrvatske nacionalnosti.

Mlinarević je na dužnost veleposlanice imenova Željko Komšić iako je lagala da ima visoku stručnu spremu. Također, javno se odrekla svog hrvatskog identiteta, iako je rođena od roditelja Hvata iz Ljubuškog. Ime je pak izgradila upravo na borbi za jednakopravnost hrvatskog naroda u biH te je bila među najglasnijim kritičarima fenomena Komšić sve dok nije shvatila da ta pozicija nije unosna.

Dnevnik.ba

16. svibanj 2024 04:35