Macronu doletio nenadani projektil dok je šetao tržnicom, tjelohranitelji ga zaštitili kišobranomSCREENSHOT - Twitter
StoryEditor
letjele rajčice

Macronu doletio nenadani projektil dok je šetao tržnicom, tjelohranitelji ga zaštitili kišobranom

Piše desk  /  27.04.2022., 15:22h
Francuski predsjednik Emmanuel Macron u srijedu je prvi put nakon reizbora nenadano posjetio predgrađe sjeverno od Pariza koje drže socijalisti, u pokušaju da pridobije ljevičarske birače uoči parlamentarnih izbora u lipnju.

Macron je šetao tržnicom u Cergyju, rukovao se, razgovarao s mladima i pozirao s njima za selfije, što je, kako je Elizejska palača rekla, način da pokaže da “sluša brige, očekivanja i potrebe ljudi”.  U jednom trenutku netko iz mase ga je pokušao pogoditi i rajčicama, ali je promašio. Kako bi ga zaštitili, tjelohranitelji su otvorili kišobran, prenosi Dnevno.hr.

Macron se dugo suočavao s optužbama da je previše povučen i elitistički zbog čega su neki birači odustali od toga da ga podrže u nedjeljnom drugom krugu glasovanja protiv kandidatkinje krajnje desnice Marine Le Pen.

Ogromni rast cijena

“Želim dati poruku poštovanja i obzira prema ovim područjima koja su među najsiromašnijim u zemlji odmah od početka mog novog mandata”, rekao je Macron novinarima u Cergyju, gdje je kandidat krajnje ljevice Jean-Luc Melenchon u prvom krugu predsjedničkih glasova zauzeo jako treće mjesto.

Troškovi života postali su prioritet birača u ovoj godini izbora, koji se poklapaju s naglim porastom cijena hrane, energije i benzina dijelom uzrokovanim poremećajima nastalim nakon pandemije COvida-19 i ratom u Ukrajini.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 14:56